Mikrovlnné spoje jsou podle Ericssonu klíčové pro zvýšení kapacity sítí

  • Ericsson ve své nové zprávě předpovídá několik významných vývojových trendů v oblasti mikrovlnných spojů
  • K nejdůležitějším se řadí zjištění, že poptávka po mobilní širokopásmové přenosové kapacitě bude s příchodem 5G nadále růst

Nová zpráva společnosti Ericsson (NASDAQ: ERIC) uvádí, že zároveň se zrychlujícím se vývojem směrem k 5G sítím je nutné zjednodušit a zefektivnit jejich provoz. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je hlubší integrace přenosu do oblasti rádiové technologie, protože přenosová kapacita ovlivňuje celkovou výkonnost sítě pro budoucí případy použití 5G jakými jsou například internet věcí (IoT), připojená vozidla a výroba.

Zpráva společnosti Ericsson o budoucnosti mikrovlnné technologie identifikuje trendy a potřeby v mikrovlnném průmyslu. Zvýšená poptávka po vysoce kvalitním mobilním širokopásmovém připojení si žádá vyšší kapacitu pro přenos signálu. Síťová řešení pro 5G zkoumají kombinaci optických a mikrovlnných sítí a aktuální zpráva se zaměřuje na výhody a vývoj v mikrovlnné oblasti.

Hans Mähler, ředitel pro oblast mikrovlnných systémů ve společnosti Ericsson, říká, že „Mikrovlnná technologie je dobře připravena na vybudování přenosových sítí pro 5G a na uspokojení budoucích požadavků na nákladově efektivní provoz. Dodatečné frekvenční spektrum překonávající 100 GHz umožní s mikrovlnnou technologií udělat další kroky směrem ke zvýšení kapacity a překročit tak rychlost 100 Gb/s.“

Předpokládá se, že tržní podíl mikrovlnných spojů se zvýší, a to především díky pokračujícímu nasazování LTE a 5G sítí. V důsledku rostoucího počtu a rozsahu nasazení LTE v Indii experti z Ericssonu odhadují, že podíl mikrovlnné technologie bude vyšší než jeho očekávaný objem, přičemž v roce 2022 překročí 65 % (nezahrnuje Čínu, Koreu, Japonsko a Taiwan).

Dostupnost a využití mikrovlnného spektra pro pevné služby projdou v následujících 5 až 10 letech zásadní transformací. Bude se zvyšovat význam a objem využití tzv. E-band pásma (70-80 GHz pásma) pro mikrovlnné přenosy, které umožňují vysokorychlostní přenosy dat. E-band může být v současnosti požit ve více jak 85 zemích, přičemž následovat bude zavedení W-band a D-band pásem (92-114,25 GHz a 130-174,8 GHz) pro ještě větší kapacitu.

Nasazení mikrovlnných spojů s kapacitou 10 Gb/s v E-band pásmu v oblasti přenosu je už realitou. V následujících letech se očekává, že první spoje s kapacitou 100 Gb/s vyvinou výzkumné laboratoře s využitím nových frekvenčních pásem a technologie vícenásobných vstupů-výstupů (MIMO) (pro lepší efektivitu spektra), které si vyžádá rostoucí hustota provozu a nové vysokokapacitní rádiová rozhraní v 5G sítích.

POZNÁMKY PRO REDAKTORY: VÍCE INFORMACÍ:

Tiskovou zprávu v angličtině najdete na tomto odkaze. News Center

Fotografie ke stažení najdete na tomto odkaze. media.relations@ericsson.com

Přečtěte si Zprávu o budoucnosti mikrovlnných spojů (+46 10 719 6996) 

Media kits, podklady a fotografie ve vysokém rozlišení investor.relations@ericsson.com

najdete na www.ericsson.com/press (+46 10 719 00 00)

SLEDUJTE NÁS:

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku Ericssonu tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů.

O společnosti T-Mobile US, Inc.

Společnost T-Mobile US, Inc. (NASDAQ: TMUS) nově definuje způsob, jakým spotřebitelé a podniky nakupují bezdrátové služby prostřednictvím inovací špičkových produktů a služeb. Naše vyspělá síť 4G LTE přináší vynikající bezdrátové zážitky 70,7 milionům zákazníků, kteří nejsou ochotni dělat kompromisy v oblasti kvality. Společnost T-Mobile USA, která sídlí ve městě Bellevue ve státě Washington, poskytuje služby prostřednictvím svých dceřiných společností a provozuje svoje vlajkové značky T-Mobile a MetroPCS. Další informace naleznete na stránkách http://www.t-mobile.com.