Samsung Electronics na veletrhu CES 2018 představuje novou generaci chladničky Family Hub

Nová chladnička Family Hub posouvá propojenou domácnost na zcela novou personalizovanou úroveň díky inteligentnímu hlasovému asistentovi Bixby a ovládání propojených zařízení v domácnosti.

Praha, 12. ledna 2018 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. odhalila novou generaci oceňované chladničky Family Hub, a zůstává tak i nadále průkopníkem a inovátorem v kategorii chladniček. Chladnička Family Hub, která získala na veletrhu CES 2018 ocenění Best Innovation, nastavuje nový standard propojené domácnosti. Nová chladnička Family Hub bude k vidění na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES ve dnech 9.–12. ledna 2018.

Chladničky Family Hub v roce 2018 nabídnou širokou škálu chytrých funkcí, které zákazníkům umožní dělat věci, které dosud nebyly možné. Patří mezi ně například synchronizace zásob potravin s přípravou pokrmů, lepší propojenost a organizovanost členů rodiny a nabídka pokročilé zábavy. Díky hlasovému ovládání Bixby a integraci ekosystému SmartThings pro internet věcí společnosti Samsung je chladnička Family Hub intuitivnější a chytřejší.

„Od představení v roce 2016 si zákaznici zvykli, že se jejich chladnička Family Hub stala domácím digitálním velínem, který jim pomáhá hospodařit s potravinami a řídit chod rodiny i zábavu. Pečlivě jsme naslouchali stávajícím uživatelům a vytvořili jsme novou chladničku Family Hub, která je ještě chytřejší a pokročilejší než kdy dříve,“ uvedl John Herrington, senior viceprezident a generální ředitel divize Home Appliances společnosti Samsung Electronics America. „Začlenění technologií Bixby a SmartThings do chladničky Family Hub přináší lepší inteligentní konektivitu do místnosti, kde lidé tráví většinu svého času: do kuchyně.“

Jednodušší život díky ovládání propojené domácnosti

Nová chladnička Family Hub pracuje s ekosystémem SmartThings, který uživatelům umožňuje ovládat a monitorovat jejich propojenou domácnost z obrazovky chladničky Family Hub. Aplikace SmartThings přirozeně propojuje Family Hub se stovkami zařízení Samsung a od dalších kompatibilních výrobců. Od teď mohou uživatelé vedle prohlížení obsahu své chladničky z obchodu či zanechání zprávy na „bílé tabuli“ pro děti, aby si pro příchodu ze školy nezapomněly uklidit pokoje, dělat nespočet dalších úkonů, aniž by opustili svoji kuchyň. S pomocí obrazovky na chladničce se tak mohou třeba podívat, kdo zvoní u vchodových dveří, nastavit si termostat, zkontrolovat spící dítě ve vedlejší místnosti a mnohé další.

Lepší hospodaření s potravinami

Family Hub spotřebitelům pomáhá lépe hospodařit s potravinami. Odkudkoli si totiž mohou pomocí aplikace View Inside prohlédnout obsah své ledničky. Aplikace Meal Planner, která je nově uváděna v roce 2018, posouvá hospodaření s potravinami ještě dále: rodině na základě chuťových preferencí, dietních omezení a trvanlivosti potravin nabízí recepty na přípravu jídel. Family Hub také šetří čas a peníze díky nové aplikaci Deals, která uživatelům pomáhá najít nejvýhodnější nabídky a uložit je přímo do nákupního seznamu nebo na kartu věrnostního programu.

Posílení rodinných vztahů

Díky nové chladničce Family Hub je rodina a její program lépe propojen a zorganizován. Členové rodiny mohou mezi sebou sdílet své kalendáře, fotografie i poznámky. Hlasový asistent Bixby rozpozná jednotlivé hlasy a na základě preferencí nabídne personalizované informace. Když se Bixbyho zeptáte, co je nového, nabídne vám přečtení posledních zpráv, předpověď počasí i aktualizované záznamy z kalendáře přesně podle potřeb uživatele.

Nové způsoby, jak si doma užít zábavu

Inovativní televizní a hudební funkce původní chladničky Family Hub změnily kuchyň na místo, kde se setkává celá rodina i přátelé. Prostřednictvím nejrůznějších hudebních streamovacích platforem nebo aplikací pro živé rozhlasové vysílání mají uživatelé přístup k milionům hudebních stop a mohou si na chladničku nechat posílat obraz ze svého chytrého televizoru Samsung. Nová chladnička Family Hub je vybavena reproduktory AKG prémiové kvality, které se vyznačují hlubokými basy a bohatostí středních poloh. Navíc mohou uživatelé obsah streamovat ze svých chytrých telefonů přímo do chladničky Family Hub.

Rozšířená nabídka obsahu

Na základě spolupráce s předními společnostmi, jakými jsou například HomeAdvisor, Pinterest, The Weather Company a Buzzfeed’s Tasty, rozšiřuje Samsung nabídku obsahu pro Family Hub. Samsung rovněž i nadále spolupracuje s klíčovými partnery, jako jsou allrecipes, ring a Grubhub, na dalším vylepšení a zdokonalení receptů a propagaci chytrého životního stylu.

Tuto platformu Samsung rozšíří na čtyři další modely 4D FDR, čímž se celkový počet zvýší na 14. Tak zajistí, že konfigurace chladničky Family Hub vyhoví potřebám všech zákazníků.

Nová chladnička Family Hub bude k dostání od jara letošního roku. Více informací o divizi Samsung Home Appliances najdete na adrese http://www.samsung.com.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.