LINET navštívil velvyslanec Spojených států amerických

V pátek 12. ledna navštívil sídlo předního světového výrobce zdravotnických a pečovatelských lůžek LINET Stephen B. King, velvyslanec USA v České republice. Hlavními tématy jednání se zakladatelem společnosti Zbyňkem Frolíkem byly úspěchy a expanze firmy LINET na severoamerickém trhu.

„Výsledky LINETu, které svědčí o příkladné obchodní spolupráci mezi Českou republikou a Spojenými státy, mě ohromily a těší mne, že jsem svůj první výjezd mimo Prahu mohl podniknout právě do Slaného. Pokládám to za velký krok ke svému cíli navštívit všechny regiony České republiky a setkávat se s místními lidmi,“ řekla Jeho Excelence Stephen B. King.

LINET je v současné době čtvrtým největším výrobcem ve svém oboru a jedinou neamerickou společností, která v USA dokázala prolomit faktické dominantní postavení firem Hill-Rom a Stryker. Na severoamerickém trhu si LINET drží třetí místo.

„Pozice, které jste dosáhli, je vzhledem k relativně krátké historii LINETu jedním slovem impozantní. Stávající situaci na americkém trhu vezměte jako příležitost pro další růst a nedejte na řeči, že na americký trh mají své produkty dodávat jen místí podniky,“ uvedla Jeho Excelence Stephen B. King na jednání s generálním ředitelem Zbyňkem Frolíkem.

Jeho Excelence dále seznámila vedení LINETu se svou snahou motivovat české firmy k investicím na americkém trhu. Za toto úsilí mu pak Zbyněk Frolík osobně poděkoval a vyzvednul roli výkonného ředitele Americké obchodní komory v ČR Westona Staceyho.

LINET Group

LINET Group je největším evropským dodavatelem inovativních, vysoce kvalitních zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává bezmála 1500 lidí. Své produkty vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a ve Slaném, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Jejich konkurenční výhoda vychází zejména z prověřené kombinace technologického a designového know-how a z efektivních výrobních procesů. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodly stovky prestižních univerzitních nemocnic a pečovatelských zařízení. LINET Group na globálním trhu působí prostřednictvím dceřiných společností v Evropě, v USA a v Latinské Americe. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností. Více na www.linet.cz.