Roman Knap jmenován generálním ředitelem SAP Slovensko, na starosti má nyní českou i slovenskou pobočku SAP

BRATISLAVA, Slovensko – 16. ledna 2018 — Společnost SAP Slovensko jmenuje na pozici generálního ředitele Romana Knapa, který má nyní na starosti vedení týmu a obchodní výsledky české i slovenské pobočky SAP. Roman Knap je generálním ředitelem SAP ČR od roku 2014, do slovenského týmu se vrací po čtyřech letech. Na pozici nahrazuje Richarda Gugu.

Roman Knap působí v SAP již od roku 2008, kdy nastoupil na pozici ředitele partnerského ekosystému pro region střední a východní Evropy (CEE). V letech 2012 – 2014 zastával pozici generálního ředitele SAP Slovensko, od roku 2014 je generálním ředitelem SAP ČR. Nyní bude zodpovědný za český i slovenský tým a povede obě pobočky k užší a efektivnější spolupráci.

„V čele obou poboček budu i nadále usilovat především o silnou pozici na trhu, kde chceme být spolehlivým partnerem českých i slovenských firem. Spolu s celým týmem SAP ČR a SAP Slovensko budeme hledat synergie a využívat našich zkušeností z obou trhů tak, abychom mohli zákazníkům poskytovat ještě lepší a celistvější služby. Vedle spolupráce se zákazníky a partnery je pro mě prioritou také firemní kultura, kterou jsem v bratislavských kancelářích začal budovat před šesti lety a těším se, že na to navážu,“ okomentoval Roman Knap, generální ředitel SAP ČR a SAP Slovensko.

Před příchodem do SAP pracoval Roman Knap ve společnostech Oracle nebo KPMG Consulting. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Ve volném čase rád běhá, jezdí na kole, hraje golf, boxuje a vaří. Je fanouškem moderního umění a sám rád maluje expresionistické obrazy podle reálné předlohy. Baví ho dělat věci netradičně, stereotyp do svého osobního ani pracovního života nepustí.

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 365 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services, SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.