UniControls partnerem a hostitelem konference Safe4RAIL Mid-Term Conference

Praha, 16. ledna 2018 – Společnost UniControls, mezinárodně uznávaný dodavatel řídicích systémů a elektronických zařízení v oblastech železniční dopravy a průmyslovém řízení, bude partnerem a hostitelem mezinárodní odborné konference Safe4RAIL Mid-Term Conference, která se uskuteční ve čtvrtek 25. ledna 2018 v Praze v hotelu Courtyard by Marriott Prague City. Konference poskytne přehled o nové generaci systému TCMS – Train Control and Management System (systém nadřazeného řízení vlaku), který byl vyvinut v prvním roce projektu Safe4RAIL.

Konference přivítá účastníky z řad dodavatelů a výrobců železničních technologií, bezpečnostních odborníků a úřadů, jakož i zástupců akademické sféry v oblasti řízení vlaků a komunikačních systémů. Budou zde prezentovány koncepty pro integrovanou modulární platformu, které se skládají z middlewarového a síťového rámce. Další prezentace se budou týkat podpůrných aspektů simulace a demonstrace. Richard Pecl, vedoucí vývojový pracovník SW ze společnosti UniControls, vystoupí v rámci odpolední části konference s přednáškou na téma Komunikace mezi vlakem a pozemními systémy (Train2Ground).

V současné době vzniká nový mezinárodní standard IEC 61375-2-6 “On-board to Ground Communication” definující komunikaci mezi vlakem a pozemními aplikacemi. UniControls vede v rámci projektu Safe4RAIL úkol návrhu a implementace testovacího prostředí pro validaci vlakových a pozemních zařízení využívajících tento protokol.

„V posledních pěti letech jsme se zabývali hlavně vývojem platformy pro řídicí a informační systémy vlaku s komunikací na bázi Ethernet. Z těchto rozvojových projektů vznikla nová generace TCMS pod označením UNITRACK TCMSe (Train Control and Monitoring System based on Ethernet),“ říká Ing. Antonín Felber, generální ředitel společnosti UniControls.

Účast na konferenci je bezplatná, pouze na základě registrace buď prostřednictvím e-mailu na technikon@safe4rail.eu nebo pomocí registračního formuláře https://safe4rail.eu/registration.

UNITRACK TCMSe – Systém nadřazeného řízení vlaku z produkce UniControls

Nejdůležitější vlastnosti

  • Ethernetová páteřní síť i vozidlové sítě v souladu s IEC 61375 
  • Velká variabilita v připojení dalších systémů vlaku 
  • Bezdrátový přenos dat v sítích 3G/4G, GSM-R a WiFi 
  • Řídicí a displejové jednotky programovatelné v jazycích PLC a C/C++ 
  • Vzdálené a lokální I/O pro analogové a dvouhodnotové signály 
  • Redundance klíčových komponent 
  • Rozsáhlý soubor diagnostických funkcí

UNITRACK TCMSe je robustní, modulární a škálovatelná platforma pro realizaci systémů nadřazeného řízení (TCMS) na míru dle požadavků zákazníka. Platforma nabízí redundanci všech klíčových komponent pro zajištění vysoké dostupnosti.

Řídicí a diagnostické funkce TCMS jsou realizovány řídicími jednotkami, zobrazovacími jednotkami a I/O systémy. Pro jejich snadné programování je určen UniCAP IDE, nástroj pro vývoj aplikací a GUI v jazycích PLC podle standardu IEC 61131-3. Ukládání podrobných diagnostických záznamů v zařízeních a vzdálený přístup přes Ethernet rozšiřují možnosti diagnostiky a přispívají k rychlejšímu nasazení systému.

UNITRACK TCMSe zajišťuje komunikaci na vlakové a vozidlové úrovni s využitím sítí Ethernet dle normy pro vlakovou komunikační síť TCN (IEC 61375). Systém podporuje také nedávno standardizovaný protokol TRDP, který zajišťuje interoperabilitu a hladkou integraci koncových zařízení.

Gigabitová Ethernetová kruhová síť vozidla zajišťuje rychlý a spolehlivý přenos dat a větší odolnost proti poruchám. Podporována je také lineární topologie. Komunikační možnosti ve vozidle lze rozšířit o sběrnice MVB a CAN a řadu sériových linek RS-232/422/485.

UNITRACK TCMSe zajišťuje bezdrátovou komunikaci mezi vlakem a pozemními systémy prostřednictvím 3G/4G, GSM-R a WiFi sítí.

Pro více informací navštivte: https://safe4rail.eu/mid-term-conference

O společnosti UniControls a.s.

Od svého založení v roce 1991 se UniControls systematicky zabývá vývojem, výrobou a instalací řídicích systémů a elektronických zařízení v oblastech železniční dopravy a průmyslového řízení. Společnost UniControls se specializuje hlavně na aplikace vyžadující vysokou spolehlivost v náročných pracovních prostředích. Kurzu ve směru vysoce inovativních produktů odpovídá cíl společnosti být špičkovým a mezinárodně uznávaným dodavatelem řídicích systémů a komplexu souvisejících služeb. UniControls stále rozšiřuje portfolio svých produktů a služeb tak, aby byla schopna nabídnout široký sortiment řídicích systémů a elektronických zařízení jak v oblasti dopravní techniky, tak v oblasti průmyslového řízení. Důraz je kladen nejen na vysokou spolehlivost a dlouhodobou dostupnost produktů, ale také na inovativní přístup a soulad se standardy. Společnost UniControls je členem sdružení a standardizačních pracovních skupin zabývajících se drážní technologií a držitel certifikací IRIS, ISO 9001:2009, ISO 14001:2005 a OHSAS 18001:2008.
Společnost je exportně orientovaná. Systémy firmy UniControls jsou dlouhodobě úspěšně provozovány v mnoha zemích jak v Evropě, tak i mimo ni.

Další informace najdete na www.unicontrols.cz.