Chatbot Empeena od Cleverlance je pozoruhodným IT produktem roku 2018

Praha 18. ledna 2018, Poskytovatel technologických řešení na míru společnost Cleverlance získala ocenění internetového odborného magazínu Business IT – Pozoruhodný IT produkt 2018. V kategorii podpora businessu se Cleverlance objevilo se svým empatickým chatbotem Empeena, který zvládá jak textovou, tak hlasovou komunikaci v oblasti customer care.

2017-10-30 17_57_13-Cleverlance

Chatbot Empeena je automatizované rozhraní péče o zákazníky, přes které mohou klienti řešit svoje požadavky například v oblasti rezervací, zákaznické samoobsluhy, internetového bankovnictví nebo asistence při výběru a doporučení adekvátního produktu na stránkách poskytovatele. Důležitými prvky, které celou aplikaci posouvají do dalšího rozměru, jsou schopnost porozumění kontextu konverzace a vyspělé rozhraní voice control, které umožňuje i mnohem přirozenější hlasovou komunikaci. V kombinaci s použitím technologie virtuální reality tak bude možné použít Empeenu například jako automatizovaného asistenta včetně jeho lidské podoby ztvárněné avatarem.

“Zatímco v ČR se zájem našich zákazníků soustředí především na využití chatbotů v péči o zákazníky, na německém trhu jsme zaujali možnostmi robotizace rutinních činností. Na jaře tohoto roku uvedeme do provozu chatbot pro ambiciozní projekt flexibilní kanceláře, jehož cílem je výrazně snížit náklady na kancelářské prostory v nadnárodní telekomunikační společnosti. Automatizace rezervací místností a pracovních stolů chatbotem dosažení tohoto cíle usnadní.” dodává Jiří Voldán, Executive Director for Solution Delivery v Cleverlance.

O Cleverlance:

Cleverlance Group je skupina českých IT společností s mezinárodní působností poskytující konzultace, řešení a služby zejména v oblastech financí, telekomunikací, utilit a veřejné správy. Do skupiny patří společnosti Cleverlance Enterpise Solutions, AEC, TrustPort, CTS TRADE IT a Cleverlance H2B. Cleverlance vznikla v roce 2000 jako ryze česká IT firma, která se specializovala na technologii J2EE a již v roce 2003 se etablovala jako největší dodavatel řešení na této platformě v ČR a SR. Tak jak firma reagovala na technologické změny i obchodní trendy, přidávala do svého portfolia průběžně nové technologie, řešení, kompetence a specifické know-how. Díky tomu se několikrát po sobě Cleverlance stala nejúspěšnějším českým poskytovatelem softwaru podle žebříčku „Technology Fast 50“ v regionu střední Evropy. Prestižním magazínem Inside byla vyhodnocena jako nejrychleji rostoucí česká vývojářská společnost.