Značka iNELS a šetrné budovy si navzájem rozumí

Holešov, 17. leden 2018 – Značka iNELS se pro rok 2018 stává členem České rady pro šetrné budovy. Pomocí tematicky zaměřených pracovní skupin se tak bude podílet na určování jejího směřování i ovlivňování zásadních otázek.  

Česká rada pro šetrné budovy sdružuje dohromady velké společnosti z různých oborů stavebního průmyslu. Jejím primárním úkolem je přeměna způsobu, jakým se v dnešní době realizují budovy a urbanistické celky. Chce se tak zasadit o zdravější, lidem i životnímu prostředí šetrnější přístup k výstavbě i provozu.

Pro rok 2018 řady asociace rozšíří také firma iNELS Professional s.r.o. „Členství v Radě pro šetrné budovy je pro nás velkou příležitostí, jak pozitivně ovlivnit trendy využívané ve stavebnictví. Jako dodavatel řešení pro chytré budovy a města máme s asociací v mnoha ohledech velmi podobné cíle, věříme tak, že vzájemná spolupráce bude prospěšná pro obě strany.“ komentoval vstup do asociace výkonný ředitel pro iNELS, Jakub Zahrádka.

Mezi hlavní činnosti rady patří pořádání nejrůznějších osvětových kongresů, spolupráce s městy a obcemi v oblasti podpory smart cities a smart buildings, poskytování novinek ohledně legislativy šetrných budov a snaha o její přímé ovlivnění.

###

iNELS jako produkt firmy ELKO EP existuje od roku 2007, kdy jsme jako jedni z prvních průkopníků v České republice začali vyvíjet a vyrábět inteligentní elektroinstalace pro domy a budovy s názvem Smart Home & Building Solutions. Od té doby nabral vývoj elektroinstalací rychlý vzestup a vznikla samostatná značka iNELS, která navazuje na více než dvacetiletou tradici ELKO EP.

Společnost ELKO EP je jedním z předních světových výrobců elektronických zařízení pro domovní, office a průmyslové automatizace. Již 25 let dodáváme do celého světa, naší doménou jsou především relé, dále produkty pro bezdrátové instalace nebo zařízení pro Internet věcí (IoT). Nezaměřuje se ale jen na produkty, navrhuje také komplexní efektivní řešení.

Více informací naleznete na webových stránkách www.elkoep.cz a www.inels.cz.