HP uvede nové Chromebooky pro školy

Praha, 19. ledna 2018 — Ze širokého portfolia produktů s operačním systémem Chrome představí HP Inc. model HP Chromebook 14 G5. Jedná se o Chromebook většího formátu určený primárně pro školy. Při jeho navrhování kladlo HP největší důraz na flexibilitu. Větší, volitelně i dotyková, obrazovka s 14palcovou úhlopříčkou a Full HD rozlišením nabídne vyučujícím a studentům větší plochu pro snazší a přehlednější práci. Konfigurace1 tohoto počítače skvěle zapadají do potřeb škol, ať už se dostane do rukou ředitele školy, nebo bude sloužit v laboratořích. Kromě toho je vyroben tak, aby prošel náročnými testy MIL-STD 810G2, dodává se s klávesnicí odolnou proti polití i vylamování kláves a podporuje nabíjení přes USB-C port. V České republice by měl být dostupný od března.

Dalšími novými modely v této řadě budou také HP Chromebook 11 G6 Education Edition, zcela nová šestá generace školního počítače a zároveň nejtenčí odolný Chromebook od HP3, a desktopová varianta HP Chromebox G2.

Chromebooky získávají ve školách na oblibě, neboť představují jednoduché, snadno spravovatelné řešení umožňující studentům i jejich učitelům plynulý přechod k moderním technologiím. Nové modely od HP staví na posledních vylepšeních platformy Google for Education a jejich odolná konstrukce byla vyladěna také na základě zpětné vazby od partnerů a zákazníků z řad samotných škol a jejich studentů.

Více informací v angličtině se dozvíte na http://www8.hp.com/us/en/solutions/education/chromebook.html.

O společnosti HP Inc.

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia tiskáren, počítačů, mobilních zařízení, řešení a služeb vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

  1. Podle interní analýzy HP (z 2. ledna 2018) Chromebooků se 14” obrazovkou, konfigurovatelné možnosti zahrnují CPU, paměť, úložiště, panel, dotykové ovládání a klávesnici.
  2. MIL STD stále probíhá a jeho cílem není prokázat vhodnost produktu podle smluvních požadavků Ministerstva obrany Spojených států ani pro vojenské použití. Výsledky testu nejsou zárukou budoucí výkonnosti a funkčnosti za stejných testovacích podmínek. V případě neúmyslného poškození je zapotřebí volitelný balíček HP Accidental Damage Protection Care Pack.
  3. Podle interní analýzy HP (z 2. ledna 2018) zavíracích Chromebooků s pogumovanými bezpečnostními prvky včetně gumových lemů, které prošly testem upuštění ze 70cm výšky.

 

Tagged