Mastercard ocenil výjimečné projekty v oblasti platebních karet roku 2017

Praha 19. ledna 2018 – Společnost Mastercard udělila ocenění za výjimečné projekty v oblasti platebních karet. Prestižní trofej Issuer 2017 za největší absolutní nárůst objemu na vydaných platebních kartách získala Airbank. Slavnostní předání cen za uplynulý rok bylo vyvrcholením výroční konference Mastercard, která se konala v prostorách pražského divadla Jatka78.

„Chtěl bych tímto velice poděkovat oceněným bankám a platebním institucím, díky jejichž úsilí Česko nadále patří ke špičce v oblasti platebních inovací a podílem bezkontaktních transakcí vládne celé Evropě. Dále mne velmi těší, že česká města jsou stále více vidět na mapě moderních platebních projektů i v mezinárodním měřítku, a to díky úspěšnému rozvoji konceptu smart cities. Loňský rok byl speciální i pro Mastercard tím, že spustil jednoduchý a bezpečný způsob placení Android Pay, který si již oblíbily desítky tisíc lidí,“ uvedl generální ředitel Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko Miroslav Lukeš.

Seznam cen a oceněných společností za rok 2017:

Ocenění Společnost Projekt
Issuer 2017 Airbank Největší absolutní nárůst objemu na vydaných platebních kartách
Acquirer 2017 ČSOB Největší absolutní narůst objemu u obchodníků
Issuing Innovation 2017 Moneta Money Bank, J&T, mBank, Komerční banka Uvedení Android Pay na trh
Special Mention – Issuer  2017 Komerční banka Největší absolutní nárůst objemu u SME karet
Special Mention – Issuer 2017 Česká spořitelna Největší absolutní narůst objemu u prémiových karet
Smart City Acquiring & Issuing Projects 2017 ČSOB Rozvoj akceptace a vydávání karet v rámci projektů chytrých měst
Special Mention – EMV Digital Ticketing Projects 2017 Global Payments Rozvoj plateb a digitálního ticketingu v rámci projektů chytrých měst
Marketing Campaing 2017 Equa Nejefektivnější kampaň roku – upgrade ze standard na Mastercard Gold
Priceless Specials 2017 Fio banka Nejvyšší objem nasbíraných odměn v rámci programu v roce 2017
Advisors Special Mention 2017 Česká spořitelna Interaktivní školení na zlepšení prodejní argumentace pro kreditní karty a inovace

Ocenění Acquirer 2017 za největší absolutní narůst objemu u obchodníků získala ČSOB. Za uvedení mobilní platby Android Pay na český trh dostaly ocenění Issuing Innovation 2017 shodně Moneta Money Bank, J&T, mBank a Komerční banka.

Ocenění Special Mention – Issuer 2017 si odnesly Komerční banka za největší absolutní nárůst objemu u karet v segmentu malých a středních podniků a Česká spořitelna za největší absolutní narůst objemu u prémiových karet. Rozvoj akceptace a vydávání karet v rámci projektů chytrých měst pomohl ČSOB k ceně Smart City Acquiring & Issuing Projects 2017. Firma Global Payments dostala trofej Special Mention – EMV Digital Ticketing Projects 2017 za rozvoj plateb a digitálního ticketingu v rámci projektů chytrých měst.

Držitelem ceny Marketing Campaing 2017 za nejefektivnější kampaň roku – upgrade ze standard na Mastercard Gold – se stala Equa. Fio banka získala ocenění Priceless Specials 2017 za nejvyšší objem nasbíraných odměn v rámci stejnojmenného věrnostního programu. Česká spořitelna si připsala cenu Advisors Special Mention 2017 za své interaktivní školení na zlepšení prodejní argumentace pro kreditní karty a inovace.

O společnosti Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v oblasti inteligentních, pohodlných a bezpečných plateb. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.