Monitoring dostupnosti webů Statusdroid spouští ostrou verzi a představuje ceník. Po Česku se zaměří na celosvětový trh

Praha 23. ledna 2018 – Služba Statusdroid, nabízející řešení inteligentního monitoringu webů, spouští ostrou verzi služby a zveřejnila ceník. Startup, který vznikl v prosinci 2016 a který získal podporu programu CzechStarter agentury CzechInvest, nabízí majitelům webových stránek nepřetržitý monitoring dostupnosti jejich webu, kontrolu zabezpečení a také automatizovaná upozornění přes SMS, telefonát či Slack v případě potíží s dostupností webu. Službu ocení všichni provozovatelé webových stránek, a především pak ti, kteří nemají vlastní IT oddělení monitorující všechny aspekty správného nastavení svých stránek. Jednorázová analýza webu je zdarma, kontinuální monitoring jedné domény vyjde na 95 korun měsíčně bez DPH.

Služba Statusdroid monitoruje zadané webové stránky každou minutu ze 13 míst na světě. Kromě dostupnosti stránek (uptime) sleduje také, zda web využívá nejaktuálnější zabezpečovací certifikáty (HTTPS), využívá nejaktuálnější verzi WordPressu, zda nemá problémy s rychlostí načítaných stránek, a rovněž nabízí provozovatelům webů veřejně dostupnou status page, na které v případě potíží získají zákazníci či návštěvníci monitorovaných webů všechny informace o potížích a dostupnosti webu. Status page je dostupná zde.

Již 1 000 webů a globální ambice

Statusdroid se bude několik následujících týdnů zaměřovat především na Českou republiku, ačkoli ambice startupu jsou globální. „Během betatestování se do Statusdroidu registrovalo celkem 320 uživatelů, kteří si nechali monitorovat více než 1 000 webů, a to takřka s nulovým marketingem. Marketingově se několik prvních týdnů soustředíme na Českou republiku, ale brzy bychom chtěli spustit komunikaci na globální úrovni,“ vysvětluje Lukáš Pour, zakladatel a CEO Statusdroidu.

První analýza webu je zdarma, automatizovaný monitoring získávají registrovaní zákazníci. Prvních 15 dní je zdarma, následně jedna monitorovaná doména bude stát již zmiňovaných 95 korun měsíčně bez DPH. Již nyní ovšem tvůrci služby pracují na dalších balíčcích, které budou například umět automaticky vypnout reklamy na Googlu a Facebooku v případě výpadku webu.

Více o Statusdroidu

Statusdroid je český nástroj na inteligentní monitoring správného chodu webových stránek. Provozovatelé e-shopů, marketingové agentury i jednotlivci, pro které je web přímým zdrojem příjmů, jej využívají pro 24hodinový dohled nad svými doménami z celého světa, automatizovanou kontrolu certifikátů nebo možnost automatického vypínání reklam v AdWords v případě výpadku webu. Za Statusdroidem stojí vývojářský tým Lukapo v čele se zakladatelem Lukášem Pourem.