Společnost Tech Data byla časopisem FORTUNE podeváté v řadě vyhlášena jednou z nejobdivovanějších společností světa

CLEARWATER, Fla. (19. ledna, 2018) – Společnost Tech Data (Nasdaq: TECD) dnes oznámila, že byla vyhlášena jednou z nejobdivovanějších společností na světě časopisem FORTUNE, a to dokonce podeváté v řadě. V kategorii velkoobchodníků s elektronikou a kancelářským zbožím navíc získala druhé místo.

„Loňský rok byl ve znamení transformace a obecně byl velmi vzrušující,“ uvedl Bob Dutkowsky, předseda správní rady a generální ředitel Tech Data. „Více než 14 000 našich kolegů po celém světě spolupracovalo na vytváření silných základů pro to, abychom se stali IT distributorem budoucnosti – s globálním dosahem a dostatečnou kapacitou pro end-to-end implementaci, které jsou nutné k propojení světa s technologiemi. Ocenění naší společnosti jako jedné z nejvíce obdivovaných na světě, navíc podeváté v řadě a v období tak překotné technologické evoluce, je odrazem nasazení našeho talentovaného týmu a jejich závazku podporovat úspěch našich zákazníků, prodejců, akcionářů i sebe navzájem.“

Při sestavování žebříčku „Nejobdivovanějších společností světa“, časopis FORTUNE spolu s Korn Ferry Hay Group požádali ředitele a analytiky, aby zhodnotili společnosti v 52 odvětvích na základě devíti kritérií – od investiční hodnoty po řízení lidských zdrojů. Společnost Tech Data ve svém odvětví získala prvenství v oblastech globální konkurenceschopnosti, společenské odpovědnosti a využívání korporátních zdrojů. K umístění v žebříčku je třeba, aby se výsledné hodnocení pohybovalo v horní polovině daného odvětví. V rámci letošního průzkumu bylo dotazováno více než 3 900 lídrů z 680 společností ve 29 zemích.

Kromě umístění v žebříčku „Nejobdivovanějších společností světa“ časopisu FORTUNE, společnost Tech Data se v současnosti nachází na 107. příčce v seznamu FORTUNE 500 a na 412. příčce v seznamu FORTUNE Global 500. Seznam „Nejobdivovanějších společností světa“ pro rok 2018 je k dispozici na http://fortune.com/worlds-most-admired-companies/.  

O společnosti Tech Data

Společnost Tech Data spojuje svět prostřednictvím technologií. Naše kompletní portfolio produktů, služeb a řešení, vysoce specializovaných dovedností a odbornosti v oblasti technologií nové generace umožňuje našim partnerům přinášet na trh produkty a řešení, které svět potřebuje k tomu, aby se mohl spojit, růst a rozvíjet se. Společnost Tech Data se umístila na 107. místě v seznamu Fortune 500® a již podeváté v řadě byla označena za jednu z „nejobdivovanějších společností na světě“. Další informace najdete na webových stránkách www.techdata.com. Můžete nás také sledovat na Twitteru, LinkedIn a na Facebooku.