Nezávislá výzkumná společnost vyhlásila VMware lídrem v oblasti řešení pro správu podnikové mobility

Řešení VMware Workspace ONE s technologií AirWatch se umístilo nejvýše v kategoriích aktuální nabídky a rozšířenost na trhu

Praha / Palo Alto, Kalifornie –  24. ledna 2018 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), přední světový dodavatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, oznámila, že se podle studie The Forrester Wave™: Enterprise Mobility Management, Q4 2017, která hodnotila dodavatele řešení pro správu podnikové mobility (EMM), umístila na prvním místě. Studie porovnávala 13 dodavatelů a platforma pro digitální pracovní prostředí VMware Workspace ONE s technologií AirWatch se umístila na nejvyšších příčkách v kategoriích aktuální nabídky a rozšířenosti na trhu.

Podle studie Forrester Wave „produkt společnosti VMware vyniká na několika úrovních, včetně široké podpory tradičních i nových typů koncových bodů, např. zařízení ChromeOS a chytrých brýlí, a sjednocení virtuálních aplikací s nativními, SaaS a webovými do jednoho podnikového repozitáře přístupného v rámci jednotného přihlašování (SSO).“

Workspace ONE překonává tradiční EMM systémy tím, že umožňuje zákazníkům spravovat veškerá firemní koncová zařízení – mobilní, stolní a IoT – z jediné uživatelsky přívětivé platformy a zavést komplexní, jednotný rámec pro správu koncových bodů (UEM). Integrace technologie AirWatch UEM do platformy Workspace ONE zcela mění procesy řízení životního cyklu PC – umožňuje správu v reálném čase s nízkými náklady, kdy notebooky i stolní počítače lze aktualizovat na dálku bez ohledu na to, zda jsou zapnuté či vypnuté a připojené k podnikové síti nebo doméně. Workspace ONE dále spojuje UEM se správou identit a virtualizací Windows, takže zákazníci mohou pomocí jediné platformy spravovat libovolná koncová zařízení i poskytovat bezpečný přístup ke všem aplikacím včetně SaaS, nativních, interních webových a virtuálních aplikací a desktopů.

Společnost VMware nedávno zveřejnila výsledky své každoroční studie dopadu digitálního pracovního prostředí na podniky, která ukazuje, že vybavení zaměstnanců podnikovými aplikacemi může měřitelným způsobem zkvalitnit firemní kulturu, rozhodování, osobní produktivitu a morálku. Workspace ONE zaměstnancům usnadňuje přístup k aplikacím, které potřebují, a to prostřednictvím katalogu dostupného na základě identity uživatele z libovolného služebního nebo soukromého zařízení. Po jednoduchém přihlášení, které se komfortem vyrovná spotřebitelským rozhraním, získá zaměstnanec okamžitý přístup ke všem svým aplikacím – cloudovým, nativním, webovým i virtuálním – prostřednictvím aplikace Workspace ONE a může tak plnohodnotně pracovat z libovolného místa.

„Umístění VMware na čele žebříčku řešení EMM podle společnosti Forrester je pro nás velkou poctou. Podle našeho názoru je hlavní předností platformy Workspace ONE její schopnost spravovat všechny typy koncových zařízení i to, že spojuje UEM se správou identit a virtualizací Windows,“ říká Sumit Dhawan, viceprezident a generální ředitel divize výpočetních řešení pro koncové uživatele společnosti VMware. „Zákazníci o Workspace ONE projevují velký zájem, protože si uvědomují, že musí investovat do moderní platformy pro správu, která propojí tradičně izolované systémy a nástroje a usnadní zaměstnancům práci.“

Studie The Forrester Wave: Enterprise Mobility Management, Q4 2017 je k dispozici ke stažení zde.

Další zdroje (v angličtině)

VMware, Workspace ONE a AirWatch jsou ochranné známky společnosti VMware, Inc. nebo jejích dceřiných společností v USA a dalších zemích.

Tato zpráva může obsahovat odkazy na internetové stránky, které vytvořily a spravují jiné subjekty než společnost VMware a příslušné subjekty plně odpovídají za obsah takových stránek.

O společnosti VMware

VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá využít příležitosti díky urychlení procesu digitální transformace. Řešení VMware zlepšují akceschopnost podniků modernizací datových center a propojení s veřejným cloudem, podporují inovace pomocí moderních aplikací, zvyšují komfort uživatelů v digitálním pracovním prostředí a zajišťují důvěru zákazníků novým přístupem k bezpečnosti. Společnost VMware v roce 2016 dosáhla výnosů ve výši 7,09 miliardy USD. Sídlí v kalifornském Palo Alto a má přes 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.