Panasonic sponzoruje zimní olympijské hry v Pchjongčchangu

Panasonic dodá širokou řadu řešení a vybavení na Zimní olympijské a paralympijské hry v Pchjongčchangu v roce 2018.

Společnost Panasonic Corporation, sponzor kategorie TOP1 olympijských her a oficiální celosvětový partner paralympijských her, dnes představila kompletní řadu vybavení a celou škálu řešení, které poskytne na podporu akcí na XXIII. zimních olympijských hrách (Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018) a XII. zimních paralympijských hrách (Zimní paralympijské hry v Pchjongčchangu 2018). Většina sportovních klání proběhne v okrese Pchjongčchang v Koreji. Prostřednictvím spolupráce s Mezinárodním olympijským výborem (MOV), Mezinárodním paralympijským výborem (MPV), Organizačním výborem Zimních olympijských a paralympijských her v Pchjongčchangu 2018 a Olympijskými vysílacími službami dodá společnost Panasonic nejmodernější audiovizuální vybavení na zahajovací i uzavírací ceremoniál, sportoviště a přenosová místa.

Společnost Panasonic je TOP sponzorem od zimní olympiády v Calgary v roce 1988. Zimní olympiáda v Pchjongčchangu v roce 2018 tak znamená výročí 30 let sponzoringu. V posledních třech desetiletích společnost Panasonic k olympijským hrám přispívala špičkovými audiovizuálními technologiemi. Po úspěšné olympiádě v Riu v létě 2016 poskytne Panasonic řešení s pomocí nejnovějšího audiovizuálního vybavení a technologií projekčního mapování jako klíčovou technologii na zahajovacím ceremoniálu naplánovaném na 9. února. Asistovat bude při průběhu zahajovacího i uzavíracího ceremoniálu. Panasonic dodá na olympijský stadion zhruba 80 kompaktních projektorů  PT-RZ31K/RQ32K s vysokým jasem a světelným tokem 30 000 lumenů, přepínače pro přenosy 2ME řady AV-HS60002  a plnou sestavu audiovizuálních systémů na podporu průběhu zahajovacího a uzavíracího ceremoniálu. Společnost Panasonic také instaluje 42 video obrazovek a video systémů LED na sportoviště. Celková plocha obrazovek bude dosahovat 1 640 m². Dále Panasonic znovu vstoupil na trh high end profesionálních audiosystémů, na jejichž vývoji společnost pracovala s blížícími se Zimními olympijskými hrami v Pchjongčchangu 2018. Dynamický zvuk line array reproduktorů řady RAMSA znásobí vzrušení ze sportovních soutěží na čtyřech místech: v areálu skoků na lyžích, snowboardovém areálu, lyžařském středisku Jongpchjong a olympijském parku v Kangnungu.

Kromě toho se bude na sportovištích ve zkušebním režimu nasazovat distribuční systém s více videi a plně otočné kamery jako součást přípravy společnosti na novinky pro rok 2020.

Jako nahrávací zařízení pro Pchjongčchang 2018 byl vybrán vysílací kamerový systém Panasonic P2HD. Společnost dodá do Mezinárodního vysílacího centra množství vysílacích zařízení včetně videokamery AJ-PX5000G s kodeky AVC-ULTRA3. Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 budou od olympijských her v Barceloně 1992 již 13. hrami, na kterých se jako oficiální nahrávací formát používá digitální technologie společnosti Panasonic.

Panasonic pomáhá zprostředkovat vášeň a vzrušení největší sportovní události lidem z celého světa. Svým nasazením na olympiádě v roli TOP sponzora a poskytováním špičkových produktů, technologií a řešení přispívá k podpoře olympijského a paralympijského hnutí.

  1. TOP znamená „The Olympic Partner“. Jde o nejvyšší úroveň sponzoringu olympijských her. Společnost Panasonic podepsala s MOV dlouholeté partnerství trvající do olympiády v Paříži 2024.
    2. Přepínač 2ME: Videopřepínač a syntetizátor, který přepíná nebo směšuje dva nebo více kanálů videa.
    3. Kodek AVC-ULTRA: Kódovací schéma v souladu s normou H.264/AVC pro vysílání a komerční videosignály.

 

Audiovizuální zařízení poskytované pro sportoviště
ZAŘÍZENÍ MNOŽSTVÍ
Systémy velkoplošných obrazovek LED 17 sportovišť, přibližně 42 obrazovek, 1 640 m²
Profesionální audiosystémy 10 sportovišť
Projektory na ceremoniály Cca 80 jednotek
Projektory Cca 154 jednotek
Bezpečnostní kamery Cca 1 079 jednotek
Kamery Cca 20 jednotek
Víceformátové přepínače Cca 16 jednotek

 

Poznámka: Sportoviště, olympijské vesnice, hlavní tiskové středisko a oficiální promítací prostranství.

 

Vysílací zařízení poskytované Mezinárodnímu vysílacímu centru a vysílacím společnostem
ZAŘÍZENÍ MNOŽSTVÍ
Rekordéry HD Cca 50 jednotek
Kamery Cca 50 jednotek
Monitory Cca 1 000 jednotek

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

 

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global