Zakladatel aplikace Taxify Markus Villig je podle časopisu Forbes jedním z nejúspěšnějších lidí pod 30 let

Šéf a zakladatel aplikace Taxify Markus Villig se v časopisu Forbes dostal mezi 30 celoevropsky nejúspěšnějších lidí mladších 30 let v kategorii nových technologií. Villig přepravní platformu založil v roce 2013 ve svých devatenácti letech v estonském Tallinnu a od té doby už je služba dostupná ve 25 zemích Evropy, Afriky, Asie, Austrálie a Latinské Ameriky.

2018-01-25 08_22_45-Markus Villig.png

Villig k rozjezdu projektu použil peníze, které mu rodiče spořili na vysokoškolská studia. Celosvětové expanzi pak pomohla investice od čínské přepravní platformy Didi Chuxing, kterou Taxify dostala v létě roku 2017. V Česku mohou aplikaci lidé používat od roku 2015.

„Nikdy bych nečekal, že se v tomto prestižním žebříčku umístím. Velmi si tohoto úspěchu vážím a nevnímám ho pouze jako ocenění mé práce, ale úsilí všech, kteří k růstu Taxify přispěli,” komentuje svůj úspěch Markus Villig, zakladatel a šéf této platformy.

“Nápad na vytvoření aplikace jsem dostal cestou domů z jednoho večírku. Často jsem nebyl schopný sehnat odvoz a Taxify mi tento problém pomohla vyřešit. Rychle se ukázalo, že se s touto potíží nepotýkají pouze lidé v Tallinnu. Díky tomu jsme rychle expandovali do světa,” dodává Villig.

O Taxify

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Své úspory vložil do počátků projektu.

Od té doby se jí podařilo vstoupit na 25 trhů v Evropě, Africe, Asii, Austrálii a Latinské Americe. Od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice. Aplikace Taxify je vyvíjena v Estonsku a je dostupná pro operační systémy  iOS a  Android.