Cisco se vydává na multicloudovu cestu a inovuje řešení HyperFlex

Praha 29. ledna 2018 – Společnost Cisco inovuje své řešení Cisco HyperFlex, přidává podporu pro kontejnery, stretch clustery a virtualizační platformu Microsoft Hyper-V. Nyní také integruje multicloudové služby umožňující nasazení, monitoring a správu aplikací a zvládne větší objem kritických workloadů. Výsledkem je řešení, které umožňuje vývoj a nasazení tradičních i cloudových aplikací na běžné hyperkonvergované platformě.

Aplikace jsou srdcem digitální transformace. Jejich měnící se role vyžaduje podporu pro tradiční i monolitické workloady stejně jako pro distribuované architektury mikroslužeb. Z průzkumu analytické společnosti IDC z července 2017 vyplývá, že 85 % organizací zvažuje či již využívá veřejný cloud. Navíc 87 % z těch, které jej využívají, již podniklo nějaké kroky k vlastní strategii hybridního cloudu. Mimo to, 94 % organizací používajících cloudová řešení plánuje využít více cloudů.

Konkurenční hyperkonvergovaná řešení často opomíjejí klíčový vliv, který nasazené síťové technologie a distribuované souborové systémy mají na výkon a škálovatelnost clusterových serverů. Společnost Cisco proto nabízí end-to-end přístup, který zajišťuje vysoký výkon serverových a síťových prvků díky souborovému systému speciálně postavenému k tomuto účelu. Výsledkem je bezkonkurenční výkon, který umožňuje zákazníkům efektivněji spravovat širší spektrum aplikací, včetně databází a kritických ERP workloadů.

Aktualizace softwaru Cisco HyperFlex 3.0 nabízí důležité funkce pro podporu cloudových workloadů prostřednictvím:

  • Podpory Multi-hypervisor řešení: Nově kromě systému VMware ESXi přidává HyperFlex také podporu systému Microsoft Hyper-V
  • Podpory kontejnerů: Rozšíření datové platformy zahrnuje ovladač FlexVolume, čímž zaručuje trvalé úložiště pro kontejnery spravované v systému Kubernetes. Díky tomu mohou být v řešení Cisco HyperFlex vyvíjeny a nasazeny cloudové aplikace.
  • Validace podnikových aplikací: Řešení Cisco HyperFlex je připraveno na široké spektrum workloadů s nástroji pro profilaci a dimenzování na podporu projektů pro migraci aplikací. Kromě návrhových a implementačních příruček pro virtuální serverovou infrastrukturu (VSI) a virtuální desktopovou infrastrukturu (VDI) jsou nyní k dispozici typizované návrhy řešení Cisco pro kritické databáze, analytiku a ERP aplikace – včetně Oracle, SQL, SAP, Microsoft Exchange a Splunk.

Organizace dnes vyžadují mobilitu workloadů a monitoring aplikací napříč veřejnými a privátními cloudy. Řešení Cisco HyperFlex zahrnuje integrace nových služeb z multicloudového softwarového portfolia společnosti Cisco jako jsou:

  • Monitoring výkonu aplikací, který umožňuje nástroj AppDynamics, a to napříč více cloudy.
  • Umístění aplikací, které zajišťuje nástroj Cisco Workload Optimization Manager. Ten zároveň umožňuje automatickou optimalizaci alokovaných zdrojů.
  • Cloudový management, který nabízí nástroj CloudCenter, a to po celý životní cyklus workloadu v privátním či veřejném cloudu.
  • Privátní cloud, jenž opět využívá možností nástroje CloudCenter. Ten zjednodušuje nasazení a správu aplikací jak v kontejnerech, tak ve virtuálních strojích. Zároveň představuje pro administrátory a vývojáře snadnou možnost, jak využít výhod privátních cloudů.

Společnost Cisco tak umožňuje svým zákazníkům efektivně pracovat s narůstajícím počtem workloadů a zároveň jim otevírá možnosti globálních cloudových systémů pro správu. Nabízí také vyšší škálovatelnost a flexibilitu on-premise řešení, vyšší hustotu virtuálních strojů a clustery s možností rozšíření až do 64 uzlů. Řešení Cisco HyperFlex může být také konfigurováno do stretch clusterů. Platforma Cisco Intersight nyní podporuje nástroj HyperFlex Cloud Deployment, čímž rozšiřuje zjednodušené nasazení a správu do vzdálených lokalit

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.