Poštovní server Kerio Connect podporuje bezproblémovou komunikaci Linky bezpečí

Vlastní poštovní server vyřešil problémy s kapacitou schránek a náklady na provoz  

PRAHA, 30. ledna 2018 – Společnost GFI Software, dodavatel řešení pro bezpečnost podnikových sítí, oznámila, že Linka bezpečí, telefonická krizová linka pro děti a mladé lidi do 26 let, nasadila a úspěšně využívá Kerio Connect, řešení poštovního serveru pro společnosti a organizace.  Díky novému řešení se jí podařilo zefektivnit e-mailovou komunikaci a snížit náklady na provoz.

Organizace Linka bezpečí vyřizuje poměrně intenzivním objem komunikace, jen v roce 2017 pracovníci přijali celkem 151 421 hovorů, do emailové poradny přišlo 2 827 dotazů a proběhlo 2 017 chatů. Organizace využívala od svého vzniku pro provoz e-mailových služeb externího dodavatele, dlouhodobě se však potýkala s nedostatečnou kapacitou schránek. Vzhledem k vysokým nákladům, které dodavatel požadoval za navýšení datové kapacity a některým dalším problémům s provozem mailů, vznikla nakonec myšlenka na provoz vlastního mailového serveru.

„Při výběru vhodného řešení hrály důležitou roli skvělé zkušenosti, které jsme v té době už měli s využitím firewallu Kerio Control,“ řekla Karina Holadová z Linky bezpečí. „Oslovili jsme tedy společnost GFI Software a následně implementovali v našem prostředí mailový server Kerio Connect. Vzhledem k faktu, že součástí našich služeb je i krizová e-mailová poradna pro děti, klademe veliký důraz na bezproblémový a bezpečný provoz e-mailových služeb, což nám tento produkt umožňuje.“

Zmiňovaný Kerio Control zase dává pracovníkům Linky bezpečí pohodlnou a bezpečnou možnost práce přes VPN síť. Oba produkty jsou velmi důležitou součástí IT vybavení Linky bezpečí a pomáhají organizaci v naplňování cíle, kterým je poskytovat kvalitní a snadno dostupnou pomoc dětem, studentům a všem, kteří jednají v jejich zájmu.

Linka bezpečí, z.s., je celostátní telefonická krizová linka pro děti a mladé lidi do 26 let, která funguje na jednotném evropském čísle 116 111. Posláním Linky bezpečí je poskytovat kvalitní a snadno dostupnou pomoc dětem, studentům a všem, kteří jednají v jejich zájmu. Pomáhá s řešením náročných životních situací i každodenních starostí a problémů.  Poskytuje krizovou intervenci a poradenství pro klienty z celé České republiky prostřednictvím telefonu, chatu a emailu. Kromě toho provozuje také Rodičovskou linku na čísle 606 021 021, na kterou se mohou obracet všichni, kteří mají starost o dítě.  Dále pomáhá prostřednictvím online služeb – emailové poradny a chatu. Linka bezpečí, z.s. je akreditována v rámci systému sociálně-právní ochrany dětí v České republice a je členem celosvětové asociace dětských linek důvěry Child Helpline International (CHI). K naplňování svého poslání poskytuje sociální služby krizové pomoci. Více informací na www.linkabezpeci.cz.

O GFI

Společnost GFI Software vyvíjí špičková IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci. GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner. Od roku 2017 jsou součástí produktového portfolia GFI řešení Kerio Connect, Kerio Control, Kerio Operator a Kerio Cloud. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-software.cz nebo  http://www.gfi.com.