DPD otevírá brány svého nejnovějšího depa v Nehvizdech

Společnost DPD, přední přepravce v České republice i v Evropě, zahájila provoz nového depa v Nehvizdech. Jeho stavba začala na konci května a zkušební provoz byl spuštěn již v říjnu 2017. Jedná se o dosud nejmodernější a “nejzelenější” depo společnosti.

2018-02-01 17_37_15-Přepravní společnost - přeprava zboží a zásilek _ DPD CZ.png

Hlavní budova se skládá z administrativní a provozní části na výklad a třídění zásilek, kolmo se na ni napojují dva devadesátimetrové kurýrní prsty. Jeho kapacita přesahuje 17 000 balíků, k jejichž vytřídění bude využito 5 vykládkových oken a 66 rozvozových tras. Část komplexu bude fungovat jako centrální překladiště, samozřejmostí jsou moderní teleskopické a gravitační pásy.

Stavba byla uzpůsobena s ohledem na společenskou odpovědnost a snahu udržovat čisté životní prostředí. Celý areál například využívá LED osvětlení a část haly byla postavena z průsvitného materiálu – DPD tak uspoří značnou část energie. V prostorách depa je také umístěno dobíjecí místo pro elektromobily a devět aut využívá k doručování stlačený zemní plyn.

„Rozhodnutí rozšířit naši síť o nové depo je reakcí na tržní potřeby. Trend online nakupování stále narůstá a čím dál více lidí nakupuje přes internet. Věříme, že nové depo v Nehvizdech nám bude velkou oporou, a naše služby opět posune o kus dál,” říká Miloš Malaník, generální ředitel DPD CZ.

DPD zároveň otevřelo tři další depa v Plzni, Liberci a Karlových Varech s celkovou kapacitou 17 000 balíků.

O DPD                                                           

DPD CZ je součástí DPDgroup, druhé největší mezinárodní přepravní sítě v Evropě. V České republice je společnost DPD přední poskytovatel přepravních služeb, který s 330 zaměstnanci a 650 kurýry doručí každoročně kolem 16 milionů zásilek. Díky inovativním technologiím, expertním znalostem a výborné péči o zákazníky poskytuje DPD nejlepší zkušenost s doručením všem svým zákazníkům. Inovativní službou Predict nastavuje společnost DPD nové standardy v doručování. Zákazník předem ví, kdy mu bude zásilka doručena s přesností na jednu hodinu. Zároveň si může doručení změnit tak, jak mu vyhovuje. Jako součást DPDgroup může DPD CZ využít více než 22 000 výdejních míst Pickup napříč celou Evropou a doručovat do 230 zemí po celém světě. DPDgroup je přepravní síť společnosti GeoPost, která s pomocí 50 000 zaměstnanců doručuje denně více než 3,6 milionu zásilek. GeoPost je mateřská společnost DPD vlastněná Le Groupe La Poste, která v roce 2015 vykázala tržby ve výši 5,7 miliard EUR.