Novým obchodním ředitelem Dentsu Aegis Network byl jmenován Tomáš Búřil

Praha – Tomáš Búřil, dlouholetý obchodní ředitel agentury Adexpres ze skupiny Dentsu Aegis Network, byl k prvnímu únoru jmenován obchodním ředitelem celé skupiny Dentsu Aegis Network Czech Republic. Zaštítí tak veškeré obchodní aktivity napříč skupinou, která v současné době na tuzemském trhu čítá celkem 13 agentur s více než 260 specialisty a dosahuje obratu 2,3 miliardy korun.

“Po akvizici Adexpres Group se Tomáš velmi úspěšně integroval do celé skupiny a aktivně se zúčastňoval získávání nových klientů. Jelikož věříme, že jeho dlouholeté zkušenosti mohou přinést výsledky všem agenturám z naší skupiny, rozhodli jsme se jeho roli posunout do více strategické úrovně,” okomentoval změnu v rámci skupiny ředitel Dentsu Aegis Network na českém a slovenském trhu Petr Chajda.

Nový obchodní ředitel Dentsu bude mít primárně na starosti klientské portfolio a hledání příležitostí pro rozvoj obchodních aktivit napříč skupinou agentur spadajících do Dentsu Aegis Network. Búřilova role by měla přinést posílení vzájemné spolupráce těchto agentur a nastartovat další obchodní aktivity. Reportovat bude přímo genertální řediteli Petru Chajdovi.

Tomáš Búřil strávil sedm let v české internetové jedničce Seznam.cz, odkud v roce 2009 přešel do konkurenčního Centrum Holdings. Od začátku roku 2012 působil na pozici obchodního ředitele v digitální agentuře Adexpres, kterou na jaře roku 2016 koupila skupina Dentsu Aegis Network.

O skupině Dentsu Aegis Network:

Skupina Dentsu Aegis Network jako součást Dentsu Inc. sestává z deseti globálních agentur – Carat, Dentsu, dentsu X, iProspect, Isobar, mcgarrybowen, Merkle, MKTG, Posterscope a Vizeum doplněných o lokální specializované agentury. Dentsu Aegis Network inovuje způsoby, jakými její klienti budují své značky, a to skrze expertízu a zkušenosti ze světa médií, digitálních technologií a kreativní komunikace. Nabízí širokou škálu specializovaných produktů a služeb na té nejvyšší úrovni. Sídlo Dentsu Aegis Network se nachází v Londýně, dnes operuje ve 145 zemích světa a s celkem vice než 40 tisíci specialisty. V České republice spadají do portfolio skupiny agentury Adexpres, Bistro, Bistro Social, Gong PR, Pragonauts, Vizeum, Carat, Isobar, iProspect, Dentsu Sport&Entertaiment, Amnet, Amplifi a Spectra. www.dentsuaegisnetwork.com