A jaký je tvůj příběh?

Trend Micro přichází se svou soutěží What’s your story i do České republiky. Chce tak rozšířit diskuzi o bezpečnosti na internetu i mezi mladými.

PRAHA, 6. únor, 2018 – Společnost Trend Micro, globální lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti dnes spouští národní kolo mezinárodní soutěže What’s your story. Video-soutěž s tématem: Kdybyste na internetu mohli změnit jednu věc, která by to byla? spouští v České republice poprvé, ačkoli má již dlouholetou tradici například v Kanadě, Irsku nebo v Americe.

„Žijeme v digitálním světě, už malým dětem dávají maminky telefony do ruky a čím dál mladší jedinci mají své profily na sociálních sítích, kontrola věku stránkami dávno nefunguje a většina rodičů ještě v online světě nevyrostla, málokdo tak ví, co vlastně děti a mladí studenti na internetu dělají. Nejzávažnější otázkou pro nás zůstává, zda oni sami vědí, jakou digitální stopu po sobě zanechávají a zda si svou online identitu budují s rozvahou. Proto u nás v rámci CSR vznikla tato soutěž,“ říká Sophie Riding, koordinátorka soutěže ze společnosti Trend Micro.

What’s your story má již několika letou tradici v zemích jako jsou Spojené státy americké, Irsko nebo Kanada, kde se zapojují tisíce studentů a škol. Letos poprvé chce díky soutěži společnost otevřít diskuzi o bezpečnosti v online světě i v České republice. Mnoho studentů mohlo slyšet otázku „Jaký je tvůj příběh?“ už na Veletrhu vysokých škol Gaudeamus v Praze, kde Trend Micro poprvé zveřejnilo tento projekt.

Se zveřejněním tématu Kdybyste na internetu mohli změnit jednu věc, která by to byla? přichází i možnost přihlášení se do soutěže. Ta je otevřena pro studenty od 15 do 23 let. Přihlásit mohou své video do 16. března. Hodnotit jej bude porota složená ze zaměstnanců Trend Micro, ale i partnerských společností a sdružení, které akci podporují, například Národní centrum bezpečnějšího internetu, CzechItas a WebExpo.  „Všechny zaujala naše myšlenka podpořit studenty tím, že jim dáme možnost kriticky přemýšlet, a přitom kreativně tvořit vlastní obsah. Je tu tolik dobrého na tom žít online, ale stejně jako vše ostatní, má každý přínos internetu i svou zápornou stránku. Příkladem může být snadný přístup k informacím versus rozlišování mezi pravdivými a nepravdivými informacemi,“ dodává Sophie Riding.

Hlavní cenou v soutěži bude nejen iPhone X, ale pro několik nejlepších, kteří se dostanou do finále i možnost podívat se do společnosti zabývající se kybernetickou bezpečností a dozvědět se tak ještě něco dalšího.

Více informací a výherní videa ze zahraničních soutěží:

https://whatsyourstory.trendmicro.cz/

https://www.facebook.com/TMosbCZ/

Video k soutěži zde:

https://vimeo.com/251888252/f759a04348

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti řešení internetové bezpečnosti, který pomáhá zajišťovat bezpečnou výměnu digitálních informací. Inovativní řešení značky Trend Micro poskytují koncovým uživatelům, podnikům a státním institucím vícevrstvou ochranu data center, cloudového prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny produkty spolu bezproblémově kooperují, sdílejí informace o bezpečnostních hrozbách a poskytují komplexní ochranu s jednotným přehledem a správou a zajišťují lepší a rychlejší ochranu. S více než 6000 zaměstnanci ve více než 50 zemích světa a nejmodernější bezpečnostní infrastrukturou poskytuje společnost Trend Micro firmám bezpečí v propojeném světě. Více informací naleznete na www.trendmicro.com.