Foxconn 4Tech přináší novinku využívající strojového vidění a hluboké neuronové sítě

  • Systém pro rozpoznávání obrazu s umělou inteligencí Deep Learning
  • Aplikace pro průmysl a další obory
  • Podpora standardů Průmysl 4.0

Praha 6. února 2018 – Společnost Foxconn 4Tech připravuje pro komerční provoz vlastní řešení založené na rozpoznávání obrazu s využitím pokročilé umělé inteligence pro průmyslové firmy a další obory. Produkty, služby a řešení jsou určené především pro podporu současného trendu Průmysl 4.0 a světa internetu věcí.

Nově bude uvedeno na trh řešení v podobě systému pro vizuální rozpoznání obrazu a videa ve spojení s umělou inteligencí. Řešení využívá kombinaci metod strojového vidění a hlubokých neuronových sítí (tzv. Deep Learning = „hluboké učení“) například pro rozhodování a automatizované sledování kvality výrobků, autonomní systémy v moderních továrnách, bezpečnost a dalších odvětvích. Kromě průmyslu lze tyto technologie využít například pro autonomní vozy, bezpečnostní řešení, ochranu proti krádežím nebo marketingové účely.

V aplikaci hlubokého učení v oblasti strojového vidění pro průmysl patří Foxconn 4Tech mezi  první poskytovatele těchto služeb a řešení na světě. Systém rozpoznávání obrazu založený na umělé inteligenci společnosti Foxconn 4Tech umožňuje automatizovat činnosti, které doposud byly vykonávány ručně a zároveň přináší vyšší přesnost a rychlost než lidská obsluha.

„Umělá inteligence založená na hlubokém učení patří mezi základní stavební kameny našich řešení, která uvádíme na český i mezinárodní trh. Ve spojení s automatizací, pokročilou datovou analytikou a systémy pro řízení výroby vytváří unikátní koncept pro chytré továrny a další obory,“ uvedl Robert Šuhada, Data Science Team Leader ve společnosti Foxconn 4Tech.

Nové řešení bude poprvé představeno od 20. do 23. 3. 2018 na jarním mezinárodním veletrhu AMPER v Brně.

O společnosti Foxconn 4Tech

Vizí společnosti je stát se předním světovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslový trh. Foxconn 4Tech vyvíjí vlastní inteligentní průmyslová řešení zaměřená na realizaci vize digitální továrny na základě principů iniciativy Průmysl 4.0. Prostřednictvím unikátních řešení Foxconn 4Tech pomáhá zákazníkům vytvářet zcela nové obchodní příležitosti a přispívá k jejich vyšší efektivitě v rychle se měnícím, daty řízeném průmyslovém prostředí. Portfolio Foxconn 4Tech produktů a řešení zahrnuje Industriální IoT, BI, prediktivní analýzu dat, rozšířenou realitu, průmyslovou automatizaci, systémy MES a WMS, procesní inženýrství, robotiku, mechatroniku, systémovou integraci procesů a mnoho dalších.

Více informací na www.foxconn4tech.com a www.linkedin.com/company/foxconn-4tech.

O společnosti Foxconn
Společnost FOXCONN CZ byla založena 18. května 2000 jako regionální výrobní centrála skupiny Foxconn v Evropě. Výrobní prostory se nachází v Pardubicích, kde probíhá finální montáž PC, zařízení pro budování počítačových sítí a výroba dalších elektronických a strojírenských zařízení. V Kutné Hoře společnost Foxconn Technology CZ vyrábí mnoho typů serverů pro renomované společnosti z oblasti IT. Společnosti Foxconn CZ a Foxconn Technology CZ jsou součástí globální skupiny Foxconn Technology Group, která je největším výrobcem elektroniky a počítačových součástek na světě. Tržby Foxconnu v České republice dosáhly v roce 2016 117,8 mld. Kč a firma zde zaměstnává přibližně 5 000 zaměstnanců.

Více informací na www.foxconn.cz a www.foxconn-gfo.com.