Budoucnost dopravy podle Ericssonu

  • V lednu 2018 začali samořidící kyvadlové autobusy sdílet cesty s chodci, cyklisty a ostatními účastníky provozu v rušné obchodní čtvrti ve Stockholmu
  • Autonomní kyvadlové autobusy jezdí maximální rychlostí do 24 km za hodinu a umožňují zažít buducnost městské dopravy

Projekt autonomní jízdy je společnou iniciativou společnosti Ericsson a jejích lokálních partnerů – města Stockholm a společností Nobina, SJ, Klövern, KTH a Urban ICT Arena. Cílem dlouhodobého projektu je otestovat autobusy bez řidiče na veřejných komunikacích za skutečných dopravných podmínek.

Testování zahrnuje jak různé klimatické podmínky, tak i možnosti vzdáleného převzetí řízení a reakce lidí. Společnost Ericsson se na projektu podílí svým řešením Connected Urban Transport (CUT), které zahrnuje monitorování samořidících autobusů, přičemž testování připojení autobusů k sítí 5G je plánováno na druhou polovinu šestiměsíčního zkušebního provozu.

Samořidící kyvadlové autobusy jsou jednou ze součástí inovačního projektu Drive Sweden. Projekt Drive Sweden, uvedený do provozu v roce 2015, je strategickým inovačním programem švédské vlády, který spojuje partnery z různých odvětví s cílem reagovat na výzvy spojené s příležitostmi v oblasti bezpečnosti dopravního provozu a přizpůsobení infrastruktury a právních předpisů v oblasti dopravy.

Více o samořidících autobuse se dozvíte na tomto odkazu.

 

 

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson


O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com.