Dvě třetiny Čechů prodávají použitou lyžařskou výbavu nejrychlejším způsobem – online, zlevní ji nejčastěji o polovinu

Praha, 7. února 2018 – Průzkum mobilní aplikace letgo*, která umožňuje nákup a prodej použitého zboží, odhalil, že Češi staré lyžařské vybavení prodávají zejména online (67 %): prostřednictvím internetových stránek nebo mobilních aplikací. Na internetu ho nabízí 43 % z nich a pomocí aplikace až jedna čtvrtina Čechů. Respondenti průzkumu také ve více než 60 % případů uvedli, že použitý lyžařský sortiment, ať už pro děti či dospělé, nabízejí se štědrou až 50% slevou. S blížícími se jarními prázdninami tak mobilní aplikace letgo přináší ideální řešení pro rychlý a bezpečný nákup i prodej výbavy pro zimní sporty za výhodné ceny.

Češi v číslech

Nákup lyží, přileb a dalšího vybavení na hory je pro řadu aktivních rodin v tomto období aktuálním tématem. Podle výsledků průzkumu mobilní aplikace letgo jsou Češi ochotni zaplatit za svou lyžařskou výbavu (bez oblečení) každoročně nejčastěji do 5 000 Kč (42 %) nebo do 2 000 Kč (34 %), pětina respondentů pak investuje dokonce až 10 000 Kč. Za sortiment pro své děti pak obvykle utratí částku do 2 000 Kč (38 %) nebo do 5 000 Kč (37 %), 19 % z nich pořizuje zboží do 1 000 Kč. Dětské vybavení na hory z druhé ruky kupuje přitom téměř každý druhý Čech (46 %) a přímo pro sebe 27 % dospělých.

Použitý dětský lyžařský sortiment prodávají respondenti v 62 % případů, vybavení pro dospělé nabízí až dvě třetiny Čechů. Stejná část populace tak činí online: přes internetové stránky (43 %) anebo pomocí mobilní aplikace (24 %). Více než čtvrtina rodin pak dětskou výbavu nechává pro své mladší členy a 21 % dospělých při koupi nových lyží doma uschová i ty staré.

Nejčastější slevu, 50 %, na prodej výbavy z druhé ruky pro dospělé dává 61 % Čechů, totožně zlevněný starý dětský lyžařský sortiment nabízí dvě třetiny respondentů.

Jak na letgo?

Míříte o jarních prázdninách na hory a stále postrádáte některou součást lyžařského vybavení? Bezplatná mobilní aplikace letgo vám přinese, kromě výrazné úspory – obvykle ve výši 50 %, řadu benefitů. Umístění inzerátu na letgo je opravdu jednoduché a průměrně zabere pouhých 30 vteřin. Vše lze udělat ve třech rychlých krocích přímo v aplikaci – vyfotit, popsat a sdílet. Komunikace mezi prodávajícími a kupujícími probíhá přímo v aplikaci na chatu. Zobrazené inzeráty lze třídit podle kategorie, polohy a ceny, nebo lze na hlavní stránce aplikace rovnou kliknout na vyhledávání v konkrétní kategorii (sport a koníčky, auto-moto, elektronika atd.). Díky využití geolokace inzerát uvidí uživatelé především z blízkého okolí, což usnadňuje i samotné předání zboží.

Lyžařský sortiment na letgo

„Nabídka lyžařského sortimentu pro dospělé i děti v letgo je skutečně široká a díky jednoduchému procesu vystavování inzerátů se také každým dnem rozrůstá.  V tuto chvíli jich zprostředkováváme 34396 inzerátů s vybavením pro zimní sporty a nechybí mezi nimi produkty světoznámých značek jako Rossignol nebo Salomon,“ doplnil Jakub Kováč, ředitel letgo pro střední Evropu.

Na letgo můžete vybírat z 34 396 inzerátů zaměřených na zimní sporty:

  • 1544 dětských lyží
  • 5251 lyží pro dospělé
  • 3566 snowboardů
  • Světových značek: Rossignol, HEAD, ATOMIC, Salomon a dalších

O letgo

letgo je mobilní aplikace, kterou si stáhnete zdarma. Umožňuje snadno a rychle prodat věci, které již nepotřebujete a zároveň nakoupit věci ve vašem okolí. Aktuálně je to nejrychleji rostoucí aplikace v České republice, kde uživatelé nakupují a prodávají všechno od elektroniky, aut, nábytku, sběratelských kousků až po potřeby pro děti, oblečení a sportovní vybavení. Uživatelé v aplikaci snadno najdou věci z jejich okolí, domlouvají prodeje na chatu a také mohou propojit letgo s účty na svých sociálních sítích.

letgo bylo založeno v roce 2015 Alecem Oxenfordem a Jordim Castellem, později se k nim připojil ještě Enrique Linares. Pro více informací navštivte letgo.cz a stáhněte si aplikaci pro Android nebo iOS.