NATLAND Group prodala AVANT investiční společnost, největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v České republice

Praha 7. února – NATLAND Group získal 80procentní podíl v AVANT investiční společnosti v roce 2012. Po pěti letech, kdy se objem spravovaného majetku navýšil o 18 miliard, ji ovládne její současný výkonný ředitel a spolumajitel Pavel Doležal.

„Po dohodě s kupujícím nemůžeme komentovat detaily transakce. Můžeme pouze sdělit, že jsme dostali nabídku, která odpovídala našemu očekávání ohledně zhodnocení investice a je tak završením úspěšné a vzájemně úzké spolupráce na rozvoji investiční společnosti. Pro NATLAND Group se jednalo o standardní MBO transakci, tedy o manažerský odkup podílu, který jsme ovládali, a prodej byl pro nás strategickým krokem. Naše obchodní spolupráce s Avantem bude však i nadále pokračovat, strategický rozvoj a řízení klientských vztahů investiční společnosti bude už plně na týmu vedeném Pavlem Doležalem.“ říká David Manych, Partner NATLAND Group.

„Zázemí, zkušenosti a kontakty investiční skupiny NATLAND se v posledních 5 letech významně podílely na úspěšném růstu naší investiční společnosti. Oceňuji zejména osobní nasazení, vstřícnost a zájem Partnerů skupiny. Těším se proto na pokračování spolupráce na klientské úrovni. Management buy out je zcela logickým převzetím plné odpovědnosti za další rozvoj investiční společnosti AVANT poté, co jsme se společně stali leaderem trhu fondů kvalifikovaných investorů.“ říká Pavel Doležal.

AVANT investiční společnost, a.s.

Investiční společnost AVANT vznikla v roce 2006. Spravuje 48 investičních fondů s majetkem přes 23 miliard Kč, a je tak největším správcem fondů kvalifikovaných investorů v České republice. Od roku 2010 společnost řídí a spoluvlastní Pavel Doležal, který se v současné době stává jejím jediným majitelem.