HP posiluje svou pracovní stanici HP Z4 a odhalilo nové produkty pro VR

PRAHA, 8. února 2018 –  HP na konferenci SOLIDWORKS World v Los Angeles oznámilo, že svou nejoblíbenější pracovní stanici HP Z4 vybaví procesory Intel® Xeon® a nově také Core™ X a od nynějška bude podporovat také použití duální extrémní grafiky. Kromě toho odhalilo také své nové nízkonákladové barevné 3D tiskárny a doplnilo tak svou komplexní nabídku řešení pro vývojáře produktů.

„Vylepšená pracovní stanice Z4 spolu s našimi nejnovějšími brýlemi HP Windows Mixed Reality a novými prozákaznickými řešeními a službami pro virtuální realitu změní způsob vývoje nových produktů napříč odvětvími,” řekla Gwen Coble, ředitelka oddělení Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing pro oblast EMEA z HP Inc. “V uplynulém roce HP představilo nejvýkonnější pracovní stanici na světě, nejvýkonnější oddělitelné PC a vůbec první profesionální VR PC v batohu. Tyto novinky ukazují naši neustálou snahu zvedat laťku v oblasti pracovních stanic a VR možností, které našim zákazníkům přinesou zcela nové zážitky a budou utvářet budoucnost výpočetní techniky.”

Pracovní stanice HP Z4, která je ideální pro projektování, simulace, renderování a virtuální realitu, nabízí spoustu výkonu pro celou řadu použití. Snadno zvládne úkoly, které vyžadují vícejádrové procesory s vysokou frekvencí a výkonné duální grafické karty. Kromě procesorů Intel® Xeon® W pro pracovní stanice bude nyní HP Z4 k dostání také s procesory Intel Core™ X s až 18 jádry1 a až dvěma extrémními grafickými kartami pro bezkonkurenční výkon a produktivitu. Při vývoji tohoto počítače byl kladen důraz především na použití v oblasti designu založeného na simulacích a vytváření obsahu pro virtuální realitu, jeho uživatelé tak budou moci plynule přecházet od navrhování k simulacím a vizualizaci.

“V Motus Motorcycles nám rychlost a lehkost při vytváření návrhů pomáhá stavět ty nejrychlejší motocykly na světě,” řekl spolumajitel společnosti Brian Case. “Naší vizí bylo navrhnout a postavit skutečně pohodlnou americkou sportovní motorku. Každé z našich rozhodnutí se přitom řídilo našimi třemi nejvyššími ideály: Výkon, pohodlí a dojezd. Pracovní stanice od HP a software od SolidWorks nám pomáhají, aby se nám toho podařilo dosáhnout. ”   

HP také představilo speciální sadu s brýlemi pro virtuální realitu HP Windows Mixed Reality Headset – Professional Edition2. Tyto brýle přináší uživatelům dokonale pohlcující zážitek díky rozlišení 1440×1440 na každé oko a obnovovací frekvenci až 90Hz3. Užít si budou moci volný pohyb s „šesti stupni svobody“, sledování polohy bez omezení a bezdrátové pohybové ovladače. Firmy určitě ocení kombinaci pohodlí a praktičnosti – brýle jsou vypolstrované snadno čistitelnými a vyměnitelnými polštářky4, přizpůsobení velikosti funguje snadno pomocí kolečka a displej lze vyklápět a rychle tak přecházet mezi skutečným světem a VR.

HP také zareagovalo na těžkopádnost vývoje a nasazování VR řešení a sdělilo detaily svého balíčku HP VR Launch Kit for Unreal Engine9. Ten byl vytvořen, aby urychlil rozhodování díky výrazně efektivnějšímu vývoji VR pro vizualizaci návrhů. Uživatelům umožní rychle zjistit optimální konfiguraci počítače, ušetřit celé dny při přípravě VR s nástrojem Datasmith5, který automatizuje optimalizaci práce s 3D pro vývojové prostředí Unreal, a využívat předhotovené běžné interakce včetně výbuchů a průřezů modely. HP VR Launch Kit for Unreal Engine, balíček nástrojů postavených na Unreal Enginu, vyvinulo pro firmy HP společně s Intelem a Epic Games.

Mezi novinkami, které se nedávno zařadily mezi komplexní hardwarová řešení HP pro vývoj nových produktů, najdete stolní pracovní stanice řady HP Z včetně nejvýkonnější pracovní stanice na světě6 HP Z8; nové mobilní pracovní stanice řady HP ZBook včetně nejvýkonnější a vůbec první oddělitelné pracovní stanice na světě7 HP ZBook x2 a pracovní stanici v batohu HP Z VR, první profesionální nositelné VR PC na světě8.

Ceny a dostupnost

    • Pracovní stanice HP Z4 s procesorem Intel® Core™ X bude v České republice dostupná od konce března za cenu začínající na 25 900 Kč bez DPH. Pracovní stanice HP Z4 Workstation s procesorem Intel® Xeon® je dostupná už nyní od 29 990 Kč bez DPH.

 

  • Sada HP Windows Mixed Reality HMD – Professional Edition bude v České republice dostupná od dubna za cenu začínající na 13 900 Kč bez DPH. Dokument s technickými parametry produktu si můžete stáhnout zde.

 

O společnosti HP

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia tiskáren, počítačů, mobilních zařízení, řešení a služeb vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

 

  1. Vícejádrový systém je navržen pro zlepšení výkonu některého softwaru. Ne všichni zákazníci a aplikace budou nezbytně těžit z použití této technologie. Výkon a taktovací frekvence se bude lišit podle zatížení aplikací a vaší hardwarové a softwarové konfigurace. Číslování, značení a/nebo pojmenování společnosti Intel nejsou ukazatelem vyššího výkonu.
  2. HP Windows Mixed Reality Headset – Professional Edition není vhodný pro děti mladší než 13 let. Všichni uživatelé by si měli důkladně přečíst manuál k produktu, aby minimalizovali riziko zranění, nepohodlí při užívání, poškození majetku a další potenciální nebezpečí a dozvěděli se důležité informace pro bezpečné použití brýlí pro virtuální realitu. Windows Mixed Reality vyžaduje, aby byla na PC nebo pracovní stanici nainstalovaná aktualizace Windows 10 Fall Creator’s Update.  Některé funkce mohou pro správnou práci vyžadovat software nebo jiné aplikace třetích stran. Aby se minimalizovala možnost případného nepohodlí při užívání VR aplikace, ujistěte se, že je PC vybaveno grafickou kartou a procesorem vhodným pro VR aplikaci. Doporučené konfigurace pracovních stanic HP pro použití VR najdete na http://www8.hp.com/h20195/v2/GetPDF.aspx/4AA6-9646ENW.pdf
  3. Aby byl možný plný výkon 90 snímků za vteřinu, je pro připojení ke grafice počítače potřeba HDMI 2.0 nebo novější konektor.
  4. V balení HMD najdete jeden již nasazený standardní obličejový polštářek a další tři náhradní čistitelné polštářky.
  5. Datasmith je plně funkční zkušební verze, která vyžaduje registraci a může být používána do 1. listopadu 2018. Předplatné se bude nabízet od 1. října 2018. Po 1. listopadu nebudou podporovány žádné nové projekty, projekty, které v té době v Datasmith už budou, budou i nadále fungovat.
  6. Srovnání stolních pracovních stanic 14. červnu 2017 podle výkonu procesoru, grafiky, paměti a napájení.
  7. Srovnání oddělitelných zařízení prodejců k 3. říjnu 2017 podle výkonu procesoru, grafiky a paměti.
  8. Srovnání batohových VR PC s Intel® vPro™, TPM 2.0 a Windows 10 Pro k 20. červenci 2017.
  9. Unreal Engine je možné stáhnout na https://www.unrealengine.com/register

 

Tagged