Total War: ARENA vychází jako otevřená beta již 22. února

Kartágo v čele s Hannibalem a Hasdrubalem se vrhnou do lítých bitev starověku

8. února, 2018 — Wargaming Alliance a Creative Assembly mohou s radostí oznámit, že hra Total War: Arena se chystá otevřít se brány všem hráčům, kteří mají rádi strategické MMO bitevní vřavy, tentokrát však již bez dalších omezení. Hra vychází 22. února jako otevřená beta. Současně s tímto zásadním krokem do hry vstupuje i nový národ, nebo chcete-li zbrusu nová frakce. Čtvrtou hratelným národem jsou nyní Kartaginci v čele s vojevůdci Hannibalem a Hasdrubalem Barcou. Zbrusu nové jednotky navíc ozvláštňují impozantní sloni.

Hannibal Barca, který je dnes známý asi úplně každému, kdo se jen trochu zajímá o starověkou historii válek, nebyl rozhodně jediným vojevůdcem z Kartága, který se zapsal do dějin. Ve hře Total War: Arena se tak můžete setkat i s Hasdrubalem Barcou. Oba hrdinové svoje jednotky výrazně posílí a dodají jim nezapomenutelný ráz. Bratři Hasdrubal a Hannibal Barcové vedli mnoho bitev společně, později se však jejich cesty rozdělily a každý vojvůdců bojoval na jiných místech tehdejší Evropy. Hasdrubal dokonce se svojí třicetitisícovou armádou překročil Alpy.

Frakce Kartága se může pochlubit silnou mobilní pěchotou, ale také kavalerií. A znovu musíme připomenout slony. Vlastně pardon, musíme zmínit „válečné slony“. Ve hře Total War: Arena jde o naprosto ojedinělou jednotku, která je téměř neporazitelná a mezi nepřátelskými jednotkami.

Pokud chcete být první a vidět Kartágo v akci, pak dnes od 17:30 se podívejte na Twitch, kde vám nové jednotky představí přímo vývojáři.

A ještě jedna věc – od 19. února, budou servery až do launche uzavřeny.