ADATA uvádí výkonné externí disky HD710M Pro a HD710A Pro

Praha, Česká republika – 9. února 2018 – společnost ADATA Technology, přední výrobce pamětí, dnes představila dva nové odolné externí pevné disky HD710M Pro a HD710A Pro. Oba modely se vyznačují tím nejodolnějším designem s ještě lepšími parametry, než na jaké jsou zákazníci zvyklí. Ochrana proti prachu a vlhkosti překračuje požadavky normy IP68, disky vydrží nárazy podle armádních standardů. To znamená, že zákazníci s sebou mohou disky nosit kamkoli, aniž by se o svá data museli bát.

V České republice budou disky dostupné během února 2018 za doporučenou koncovou cenu 1699 Kč s DPH. 

Třívrstvá konstrukce ve stylovém balení

Armádní odolnost úložišť v řadě ADATA Durable není na úkor kreativního designu, což jim přineslo mnoho ocenění od organizací, jako je iF nebo Red Dot Award. Disky HD710M Pro a HD710A Pro posouvají tyto principy ještě o kousek dál. HD710M Pro přichází se stejným maskovacím designem jako HD710M, čímž podtrhuje své špičkové bojové schopnosti, zatímco HD710A Pro rozšiřuje elegantní minimalistické pojetí, jaké ve svých produktech díky bílo-šedému provedení nabízí například značka Apple. HD710M Pro stejně jako HD710A Pro nabízí důkladnou ochranu proti prachu a vodě, která dokonce překračuje požadavky normy IP68. To v praxi znamená, že disky jsou neproniknutelné pro drobné prachové částice nebo vlhkost. Vydrží bez problémů dva metry pod vodou po dobu 60 minut, aniž by je to nějak poškodilo. Třívrstvá konstrukce zajišťuje pevným diskům příkladnou odolnost proti otřesům a nárazům. Disky prošly důkladnými testy, při nichž se zkoušely pády na 26 různých bodů dopadu. Oba disky přežijí pád z výšky 1,5 m.

Vaše data ochrání senzory vibrací a pořádná ochrana proti vodě

HD710M Pro i HD710A Pro jsou vybaveny senzory otřesů, které umí detekovat jakékoliv vibrace. Když jsou vibrace příliš silné a pevný disk zrovna pracuje, rozsvítí se varovná červená LED dioda. Disk v tom případě automaticky aktivuje svůj ochranný systém, aby zabránil poškození. Kromě toho může být HD710M Pro doplněn o přídavný voděodolný obal, takže jeho majitelé mohou klidně spát s vědomím, že jejich data jsou pod tou nejlepší ochrannou. HD710A Pro je vybaven systémem Apple HFS+ a podporuje Apple Time Machine, takže není třeba mít strach o kompatibilitu s přístroji značky Apple. HD710M Pro i HD710A Pro nabízejí kapacitu až 2 TB a díky vysokorychlostnímu rozhraní USB 3.1 přenášejí soubory rychle, snadno a pohodně. To dělá z disků HD710M Pro a HD710A Pro prémiovou volbu v oblasti přenosných úložišť, ať už hledáte pevný disk ve vojenském stylů, nebo takový, který se bez problémů připojí k vašemu počítači Apple.

O společnosti ADATA

ADATA Technology je jedním z největších výrobců DRAM modulů a USB flash disků na světě. Nabízí komplexní řešení včetně paměťových karet, SSD disků a přenosných hard disků. Portfolio ADATA zahrnuje také energetické zdroje pro mobilní zařízení a řešení pro špičkové LED osvětlení. Produkty ADATA opakovaně získávají mezinárodní uznání od organizací, jako je iF Design Awards (Německo), red dot Awards, CES Best of Innovations Awards, Good Design Awards (Japonsko), Best Choice of Computex Awards a Taiwan Excellence Gold Awards. Slogan společnosti zní „Love, Life, Dreams” a ztělesňuje filozofii značky ADATA, která chce přinášet inovativní paměťové produkty. Pro více informací prosím navštivte www.adata.com.