Nové investice do lídrů komunit

Jennifer Dulskiová, ředitelka sekce Skupiny a komunity, a Ime Archibong, viceprezident pro Produktová partnerství

L O N D Ý N,   9. ÚNORA 2018 – Dnes jsme na setkání Facebookových komunit (Facebook Communities Summit) oznámili zahájení programu Facebook Community Leadership Program – globální iniciativy, investující do lidí, kteří organizují a spravují facebookové skupiny. Společnost Facebook vyčlení do programu desítky milionů dolarů, včetně grantů ve výši až 10 milionů dolarů, které půjdou přímo lidem vytvářejícím a vedoucím online komunity.

Kromě toho jsme představili nové nástroje pro administrátory skupin a rozšířili jsme náš inženýrský tým v Londýně pracující na technologiích zabezpečujících uživatele Facebooku.

Dnes se v Londýně setkalo více než 300 představitelů komunit z celé Evropy, včetně organizace Blind Veterans UK, charitativní organizace, která poskytuje praktickou a emocionální podporu nevidomým veteránům a jejich rodinám; Donna Mama, což je podpůrná skupina pro matky ve Francii, jejíž členky si vzájemně sdílí rady a informace; Girl Skate UK, která oslavuje a sbližuje ženskou komunitu skateboardingu; High Society PL, skupina fanoušků sportovní obuvi; a Berlin Bruisers, první německý ragbyový klub otevřený pro gaye.

Facebook Community Leadership Program

Lídři facebookových komunit nám často říkají, že by efekt jejich působení mohl být větší, kdyby měli lepší podporu. Facebook Community Leadership Program je navržen tak, aby posílil administrátory skupin z celého světa, kteří budují komunity prostřednictvím aplikací a služeb společnosti Facebook. Tento program obsahuje:

  • Příležitosti v rámci oblasti působení a stipendia, která nabízejí školení, podporu a financování pro správce komunit z celého světa.
  • Až pět správců bude vybráno, aby se stali komunitními lídry v místě svého působení, z nichž každý může získat až 1 000 000 dolarů* na financování svých návrhů.
  • Pro náš stipendijní program bude vybráno až 100 osob, z nichž každá obdrží až 50 000 dolarů*, které budou použity pro konkrétní komunitní iniciativu.
  • Okruhy lídrů komunit sdružují představitele místních skupin, aby se osobně setkali, propojili, vzájemně se učili a spolupracovali. V roce 2017 jsme zkušebně zřídili v USA tři okruhy a tento rok program rozšíříme po celém světě.
  • Skupiny pro výkonné administrátory, které momentálně provozujeme s více než 10 000 správci skupin v USA a Velké Británií, se rozšiřují o další členy. Slouží ke vzájemnému sdílení rad a spojení s naším týmem, abychom mohli testovat nové prvky a získávat zpětnou vazbu.

Přihlášky jsou nyní k dispozici pro stipendijní programy a pro komunitními lídry v místě působení. Více o tom, jak se přihlásit se dozvíte na communities.fb.com.

Nové nástroje pro správce a členy skupiny

Správci skupin chtějí, aby jejich komunity byly bezpečné, organizované a s aktivně zapojenými členy. Dnes jsme přidali čtyři nové funkce pro příjemnější práci se skupinami.

  • Nástroje pro správu: Administrátoři nyní naleznou žádosti o členství, přehled skupiny a další funkce na jednom místě, což usnadňuje správu skupin a uvolňuje více času administrátorům, kteří se tak mohou přímo věnovat členům.
  • Oznámení skupiny: Správci skupin chtějí lépe sdílet aktualizace, a proto představujeme oznámení skupiny, které umožňuje administrátorům zveřejnit až 10 oznámení, která se objevují v horní části stránky skupiny.

Rozšiřujme londýnský inženýrský tým pro bezpečnost komunit

Tým inženýrů z celého světa vytváří technologie, které pomáhají udržet naši komunitu bezpečnou a zajištěnou. Londýn je domovem největšího inženýrského centra Facebooku mimo území USA a do konce roku 2018 zdvojnásobíme počet lidí pracujících v Londýně na těchto projektech.

Naše inženýrská práce na bezpečnosti komunity zahrnuje následující:

  • Detekování a blokování falešných účtů: Pracujeme na tom, aby Facebook zůstal komunitou lidí, kteří se mohou autenticky spojit s jinými skutečnými lidmi.
  • Ochrana lidí před újmou: Redukováním rizika obtěžování a podvodů, které se mohou stát v reálném světě i na Facebooku. Vytvářením lepších nástrojů pro detekci a odstranění těchto problémů.
  • Zlepšení způsobů, jak nahlásit závadný obsah: Společně s naší automatickou detekcí usnadňujeme lidem poskytování zpětné vazby o věcech, které by se na naší platformě neměly objevovat.

Lidé nacházejí smysl a oporu v komunitě, jak online, tak osobně. Programy a nástroje, které jsme dnes představili, jsou navrženy tak, aby pomohly administrátorům, kteří tyto komunity vedou, k růstu a posílení vazeb mezi členy. Tito lídři nás inspirují a budeme se maximálně snažit je ve jejich úsilí podporovat.

* Konečná částka platby v USD se může lišit v závislosti na kolísání kurzu v době platby. V době oznámení je částka 1 000 000 USD rovna přibližně 810 000 EUR; 50 000 USD se rovná 40 500 EUR.

O společnosti Facebook 

Facebook je jednou z největších sociálních sítí na světě. Službu používá přes 1,5 miliardy aktivních uživatelů. Založil ji v roce 2004 tehdejší student Harvardu Mark Zuckerberg. K původně pouze univerzitní studentské síti se od srpna 2006 může připojit kdokoli na světě starší 13 let.  V USA je Facebook jedničkou pro on-line sdílení fotografií s více než 60 miliony nahraných fotografií týdně. Je plně přeložen do osmdesáti čtyř jazyků.