Infor uvádí iniciativu pro české SMB firmy s cílem efektivní inovace v oblasti automatizace a řízení výroby

Nabídka zahrnuje dodávky řešení Infor pro výrobní odvětví včetně podpory pro získání dotací EU směřovaných na technologie Průmyslu 4.0

PRAHA, 12. února 2018Infor, přední poskytovatel odvětvově zaměřených podnikových aplikací s elegantním vzhledem a cloudovou funkcionalitou, dnes oznámil, že v souvislosti s výzvou Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost nabízí českým malým a středním firmám (SMB) efektivní řešení digitalizace výrobních technologií. Součástí nabídky jsou ERP i specializovaná řešení Infor v kombinaci s profesionální podporou pro získání až 45 % dotací na pořízení technologií pro automatizaci a řízení výroby v podnicích.

Dnešním dnem, 12. února 2018, startuje příjem žádostí v rámci dotačního programu Technologie 7, který je zaměřen do oblasti Průmyslu 4.0. Ten umožňuje zejména pořízení informačních systémů a zařízení pro automatizaci a řízení výroby v podnicích, přičemž menší část projektu mohou tvořit také vlastní výrobní technologie. Jedná se o pilotní výzvu s náročnými a pro SMB firmy přísnými hodnotícími kritérii (např. využívání cloudových služeb, IoT, digitálního dvojčete výrobku apod.).  Infor v tomto ohledu nabízí zkušený lokální tým, který dokáže poradit, provést žadatele úskalími přípravy a hodnocení projektu, a pomoci jim získat dotační podporu na jejich investice. Příjem žádostí bude ukončen 30. dubna 2018.

V rámci této iniciativy Infor může českým firmám poskytnout řešení postavená na své globální strategii digitální transformace a dlouholeté přítomnosti na českém a slovenském trhu. Ta zahrnují osvědčené, odvětvově-specifické ERP systémy Infor SyteLine, Infor M3, Infor LN a Infor VISUAL či specializované řešení Infor CPQ pro automatizaci produktové konfigurace.

„České výrobní společnosti nyní na jedné straně čelí nárůstu výrobních zakázek a na druhé straně kritickému nedostatku pracovní síly,“ řekl David Zeman, Channel Manager

Infor v České republice a na Slovensku. „Překonat tyto výzvy je možné digitalizací a automatizací výrobních procesů. Proto vítáme start dotačního programu zaměřeného právě na zvýšení dostupnosti automatizačních technologií a nabízíme pomoc všem zájemcům, kteří si chtějí splnit sny o rychlé a efektivní inovací svých provozů.“  

Infor se na českém trhu může pochlubit celou řadou lokálních SMB zákazníků z výrobního průmyslu, včetně InterStroj, Karned Tools, KOVO Rybka a mnoha dalších. Právě na příkladu firma KOVO Rybka, která se orientuje na přesné obrábění dílů z různých typů materiálů, je vidět, že standardní ERP systém dokáže významně inovovat výrobu i v podnicích s několika desítkami zaměstnanců.  

Více informací o řešeních Infor pro oblast výroby a možnosti dotační podpory je možné se dozvědět na seminářích ITeuro,  Gemma Systems a S&T, prodejců Infor v České republice, či přímým kontaktem na david.zeman@infor.com.

O společnosti Infor

Infor vyvíjí a dodává podnikový software s cloudovou funkcionalitou pro specifická odvětví. Se 16 000 zaměstnanci a více než 90 000 zákazníky ve 170 zemích pomáhá Infor k obchodnímu rozvoji. Pro více informací navštivte www.infor.com.