HP představilo novou generaci firemních počítačů s prémiovými funkcemi a silnějším zabezpečením

V aktualizované řadě je například nejtenčí mobilní pracovní stanice na světě a špičkové bezpečnostní funkce

PRAHA, 13. února 2018 — HP Inc. představilo novou generaci firemních zařízení, monitorů a příslušenství, mezi nimi například své nejprodávanější firemní počítače řady HP EliteBook 800 a mobilní pracovní stanice HP ZBook 14u/15u, které nově dostaly několik oceňovaných prémiových funkcí. Jedná se o nejbezpečnější a nejlépe spravovatelná zařízení na světě a spolu s úplně novou dokovací stanicí HP Thunderbolt™ Dock G2 a rozšířeným portfoliem čtyř nových monitorů HP s rozlišením 4K umožní i běžným pracovníkům naplno využívat nejnovější inovace a prémiové funkce.

„Svět práce se změnil a dřívější běžná korporátní zařízení už potřebám moderních pracovníků především z generací X až Z nestačí,“ řekl Benoit Bonnafy, viceprezident Business Personal Systems EMEA z HP Inc. „Naše nejnovější přírůstky z řad HP EliteBook a HP ZBook splňují nové standardy po stránce designu, výkonu i funkcionality. Ať už hovoříme o nejtenčích zařízeních na světě, nebo nejsilnějším zabezpečení, HP chce proměnit podobu firemních počítačů, aby udržely krok s moderními pracovními návyky.“

Inovace založené na znalosti trhu

Moderní pracovník dnes vyžaduje větší flexibilitu – 62 % lidí už pracuje z více než jednoho místa a 81 % pracuje i ve svém volném čase. Potřebují proto zařízení, se kterými mohou být při práci v pohybu a co nejplynuleji se připojovat odkudkoliv a kdykoliv.

Jak postupně mizí hranice tradičních pracovišť, vzrůstá také důležitost zabezpečení. Téměř 70 % firem ohlásilo v uplynulých dvou letech napadení laptopů, což jasně ukazuje, jak je potřebné silné zabezpečení, které zaručí neustálou ochranu a odolnost v případě útoku. Zároveň se však rozvíjejí nové způsoby spolupráce, a tak jsou potřeba i inovativní nástroje, které to usnadní. PC je přitom v samotném jádru těchto změn, neboť laptopy jsou dnes nejčastěji využívaná zařízení při mítincích nebo společných projektech.

Prémiový vzhled i možnosti

Všechna nová zařízení dostala oblíbený prémiový design HP, který byl dosud spojen pouze s řadou počítačů HP EliteBook 1000. Pyšní se proto ostře řezanými liniemi, klínovitým profilem a šasi z anodizovaného hliníku, díky kterým jsou elegantní, ale i dostatečně odolná, aby zvládla sebenáročnější pracovní den. Za zdůraznění stojí funkce, kterou ocení především nejpohyblivější uživatelé. Řada HP EliteBook 800 a také pracovní stanice HP ZBook 14u/15u jsou první byznysové notebooky na světě, které dostaly ultra jasný displej schopný automaticky se přizpůsobovat měnícím se světelným podmínkám.

Odolnost jde také ruku v ruce s udržitelností, neboť stále více podniků chce maximalizovat své investice do hardwaru a zároveň minimalizovat dopad na životní prostředí. Počítače řady HP EliteBook 800 a HP ZBook 14u/15u úspěšně prošly testy MIL-STD-810G a lze je ještě snadněji spravovat než předchozí generaci. HP ZBook 14u/15u je nejodolnější zařízení ve své kategorii, neboť prošlo dalšími dvěma testy odolnosti MIL-STD pro použití v náročném prostředí za nepředvídatelných podmínek. Celé je přitom ukryté v tenkém a lehkém 14 nebo 15palcovém těle. Kromě toho má certifikát ENERGY STAR® a registraci EPEAT® Gold, a dobře tak ukazuje, jakou důležitost při vývoji nových produktů přikládá HP udržitelnému rozvoji.

Notebooky řady HP EliteBook 800 i model HP ZBook 14u/15u dostaly také jako první na světě vnější mikrofon s redukcí šumu, který v individuálním módu potlačuje rušivé okolní zvuky a v konferenčním módu naopak zdůrazňuje snímání hlasů ze všech stran. Dále mají také klávesnici HP Premium Collaboration Keyboard s vestavěnými klávesami pro snadné ovládání hovorů a funkci HP PhoneWise, jediné řešení pro Windows na světě umožňující psát zprávy a telefonovat z PC do zařízení běžících na iOS a Androidu™.

Detaily k novým PC a pracovním stanicím:

  • Řada HP EliteBook 800 je první z firemních notebooků od HP, která dostala 8. generaci procesorů Intel® Core™ vPro™, vydrží až 14 hodin na baterii a zvládne tak klidně i celý pracovní den, a má funkci HP Fast Charge, která notebook nabije na 50 procent za pouhých 30 minut.
    • HP EliteBook 830 G5 je nástupcem předchozího modelu HP EliteBook 820 G4 s 13palcovou obrazovkou v 12palcovém těle.
    • HP EliteBook 840 G5 je nejtenčí 14palcový firemní notebook na světě, vybavený 8. generací procesorů Intel® Core™ a samostatnou grafikou.
    • Jak HP EliteBook 840, tak HP EliteBook 850 G5 mají nyní samostatnou grafikou AMD Radeon™ RX540 pro uživatele, kteří pro svou práci potřebují větší grafický výkon.
  • Mobilní pracovní stanice HP ZBook 14u/15u nyní dostaly oblíbenou funkci HP Sure View pro větší ochranu soukromí a dat na veřejnosti. Jedná se o první mobilní pracovní stanice na světě s obrazovkou s integrovanou ochranou soukromí. Oba modely běží na 8. generaci čtyřjádrových procesorů Intel® Core™ s technologií  vPro™ a grafice AMD Radeon™ Pro pro rychlou a spolehlivou práci. Nechybí přes 24 certifikací ISV pro práci v oblasti CAD a designu a další profesionální aplikace.
    • HP ZBook 14u G5 je nejtenčí pracovní stanice na světě, na tloušťku má pouhých 17,9 mm a váží 1,48kg. Vypadá stylově a je o celých 28 % tenčí než předchozí generace. Vybavená může být navíc i volitelným dotykovým 4K displejem s ochrannou vrstvou proti odleskům.
    • Aktualizovaný model HP ZBook 15u G5 běží také na čtyřjádrových procesorech Intel® Core™ i5 a i7 s technologií vPro, grafice AMD Radeon™ Pro 3D a má rychlé, až 2TB úložiště s HP Z Turbo Drive. HP Performance Advisor potom zaručí optimální konfiguraci, kompatibilitu a výkon.

HP dále představilo také novou dokovací stanici a monitory s 4K rozlišením:

  • Nová HP Thunderbolt™ Dock G2 je nejvšestrannější dokovací stanice s Thunderbolt™ na světě, která svým inovativním vzhledem zaručí uživatelům čistou a funkční pracovní plochu a zároveň umožňuje připojit jakýkoliv notebook (HP i jiného výrobce) s připojením Thunderbolt™ a USB-C™. Kromě toho k ní lze připojit až dva 4K displeje a jedná se také o první Thunderbolt™ dok na světě s volitelným konferenčním audio modulem – ten je vynikající pro uzavřené kanceláře a malé pracovní a konferenční prostory – to vše pouze prostřednictvím jediného kabelu.
  • Novou dokovací stanici můžete spárovat s některým z nových 4K monitorů od HP. HP EliteDisplay S270n je první 4K EliteDisplay od HP, který dokáže přenášet video a data a zároveň napájet PC až 60 W přes jediné připojení USB-C™. Technici a designéři, kteří potřebují konzistentní kalibraci barev, si zase mohou vybrat z nových továrně kalibrovaných monitorů HP Z27 a HP Z32. HP Z43, největší 4K displej od HP, je potom vhodný pro uživatele, kteří se neobejdou bez velké pracovní plochy. Všechny tři 4K displeje HP Z nabídnou 10bitové barvy, takže si uživatelé vychutnají přes miliardu barevných odstínů, tedy o miliony více než u standardních 6bitových nebo 8bitových displejů. Každý z nich má také USB-C™ připojení, které nejen přenáší video a data, ale také umí napájet PC výkonem 65 W.

Nejsilnější zabezpečení

Zabezpečení musí být pro firmy jednou z priorit, a tak je výběr toho správného PC čím dál tím více i otázkou bezpečnosti. Právě proto navrhuje HP své HP EliteBooky a HP ZBooky jako nejbezpečnější a nejlépe spravovatelná PC a pracovní stanice na světě5, nyní s ještě více bezpečnostními prvky, díky kterým mohou čelit i současným hrozbám.

Kromě funkcí HP Sure View, HP Sure Click, Windows Hello, volitelné kamery se zabezpečením soukromí a HP Multi-Factor Authenticate dostala řada HP EliteBook 800 a pracovní stanice HP ZBook 14u/15u také HP Endpoint Security Controller. Tento vložený ovladač hardwaru je součástí vestavěného bezpečnostního řešení od HP, které monitoruje, chrání a v případě napadení dokáže opravit BIOS, operační systém a další kritické aplikace. Tento fyzicky izolovaný, šifrováním zabezpečený čip, který je pro tato zařízení unikátní, umožňuje:

  • HP Sure Start Gen 4: U předchozí generace chránil HP Sure Start jak BIOS, tak jeho kopii spuštěnou v systémové paměti; Sure Start nyní nabízí vylepšené šifrování pro ještě lepší ochranu zařízení a vyšší odolnost a protokolaci událostí pro firmware třetích stran.
  • HP Sure Run: Tato nejnovější funkce, která vychází z Endpoint Security Controlleru, rozšiřuje hardwarem vynucenou ochranu se schopností samoopravy i do operačního systému, neboť monitoruje klíčové procesy a aplikace, jako je antivirus, a pokud dojde k nějakým změnám, upozorní na to jak uživatele, tak IT správce a tyto procesy, pokud dojde k jejich zastavení, automaticky restartuje.
  • HP Sure Recover: Jedná se o další novou funkci pro rok 2018, která dokáže bezpečně a automaticky opravit software prostřednictvím pouhého připojení k internetu. S pomocí správce IT infrastruktury budou moci zaměstnanci obnovit systém PC díky softwarovému obrazu od HP nebo vlastnímu obrazu, i kdyby došlo k smazání celého pevného disku.

Ceny a dostupnost

  • HP EliteBook 830 G5 bude v České republice dostupný v únoru za cenu začínající na 27 990 Kč.
  • HP EliteBook 840 G5 bude v České republice dostupný v únoru za cenu začínající na 27 990 Kč.
  • HP EliteBook 850 G5 bude v České republice dostupný v únoru za cenu začínající na 30 490 Kč.
  • HP ZBook 14u G5 bude v České republice dostupný v únoru za cenu začínající na 27 390 Kč.
  • HP ZBook 15u G5 bude v České republice dostupný v únoru za cenu začínající na 27 890 Kč.
  • HP Elite Thunderbolt Dock G2 bude v České republice dostupný v květnu za cenu začínající na 5 990 Kč.
  • HP EliteDisplay S270n bude v České republice dostupný v únoru za cenu 14 990 Kč.
  • HP Z27 4K UHD bude v České republice dostupný v dubnu za cenu začínající na 16 390 Kč.
  • HP Z32 4K UHD je v České republice dostupný už nyní za cenu začínající na 21 290 Kč.
  • HP Z43 4K UHD je v České republice dostupný už nyní za cenu začínající na 19 990 Kč.

*Ceny jsou uvedeny včetně DPH

Pokud si budete chtít všechna tato zařízení vyzkoušet, navštivte stánek HP (hala 4, stánek 4B40) na konferenci Mobile World Congress od 26. února do 1. března 2018 a na Pepcom MobileFocus Global 26. února 2018, které se již tradičně konají v Barceloně. Více informací o zařízeních HP Elite najdete na www.hp.com/go/elite a o pracovních stanicích HP na www.hp.com/go/workstations..

O společnosti HP

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia tiskáren, počítačů, mobilních zařízení, řešení a služeb vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

 

Tagged