Voyager – připojte se k životu na cestě

Technologie Bluetooth, která byla vyvinuta na konci 90. let minulého století, je určená k bezdrátové výměně informací a dat na krátké vzdálenosti. V minulosti byla známa pouze technologickým nadšencům, v současnosti je ale již běžnou součástí života každého z nás.

Dnes je Bluetooth klíčovou součástí většiny moderních mobilních telefonů a dokonce některých zařízení v domácnosti. Vzrůstající uplatnění v budoucnu najde i v konceptech tzv. inteligentních měst (smart cities), protože lidé se i nadále budou pohybovat v mnohem interaktivnějších, inovativnějších a díky technologii Bluetooth kontinuálně propojených městských prostorech. Kde se ale již nyní běžně setkáme s bluetooth, aniž bychom si to možná uvědomovali?

  1. Mobilní telefon je stále jedním z nejdůležitějších spojení s okolním světem, a to ve městech, doma i na cestách. Často při řízení posloucháte GPS navigaci, voláte a přijímáte hovory a přitom obě ruce držíte na volantu. Jednou z hlavních výhod technologie Bluetooth je velmi snadné propojení s vaším chytrým telefonem.
  2. Rozšíření aplikací ještě nedávno určených pouze pro smartphony přinesl vstup technologie Bluetooth do segmentu tzv. wearable technology, tedy technologických zařízení, které lze nosit na těle – jako jsou například inteligentní hodinky. Uživatel takovýchto zařízení může být neustále v obraze prostřednictvím příchozích upozornění, má možnost propojit se s telefonem pro přijetí nebo odmítnutí hovorů, spravovat události v kalendáři, ovládat přehrávání hudby a připojit se k dalším aplikacím. V posledních letech si popularitu v segmentu nositelných technologií získaly fitness náramky, díky kterým lze sledovat sportovní výkony.
  3. Pro některé lidi se čím dál tím více stávají nezbytnými pomocníky v domácnosti různé inteligentní vychytávky. Mnoho zařízení dnes může být ovládáno na dálku aplikacemi pro chytré telefony, právě prostřednictvím Bluetooth.
  4. Další technologie, která je v současnosti běžná, ale zároveň se neustále rozvíjí, jsou Bluetooth sluchátka. Lidé s aktivním životním stylem se spoléhají na mobilní náhlavní soupravy, aby se snadněji soustředili na to, co je důležité – zvuk nebo komfortní komunikace. Stále více lidí chce fungovat bezdrátově a neobtěžovat se zamotanými kabely. Bezdrátová komunikace je budoucnost a ovládání pomoci hlasových příkazů bude běžnou součástí našich životů. Například při otázkách směřujících na Siri, k vyžádání připomínek od Cortany nebo při poslechu pokynů od  Google.

Jak běžně využíváte Bluetooth připojení vy?

###

Obraťte se na místního autorizovaného distributora Plantronics a zjistěte ceny produktů řady Voyager, které jsou již běžně k dostání i v České republice. Více informací o autorizovaných prodejcích sortimentu naleznete zde: www.plantronics.com

O společnosti Plantronics

Plantronics je průkopníkem zvuku a světovým lídrem v odvětví komunikačních technologií. Vytváří inteligentní a přizpůsobivá řešení, která podporují nejdůležitější potřeby zákazníků: zažít a usnadnit jednoduchou a jasnou komunikaci a zároveň si užít prostředí bez rozptýlení. Řešení společnosti Plantronics jsou využívána po celém světě, jak spotřebiteli, tak firmami a jsou optimální volbou pro otevřené kancelářské prostory. Plantronics nabízí vysoce kvalitní komunikační řešení, které zákaznici oceňují, a v zájmu budoucích požadavků je také neustále inovuje. Plantronics dodává nejen špičkové Bluetooth sluchátka, ale nabízí také moderní metody sjednocené komunikace (UC), sofistikovaný zákaznický servis a kvalitní datovou analýzu.

Pro více informací navštivte www.plantronics.com.