ESET je podle Gartneru jediným vyzyvatelem v Magic Quadrantu pro Endpoint Protection pro rok 2018

Praha 15. února 2018 – Společnost ESET byla ve zprávě Magic Quadrant společnosti Gartner* pro rok 2018 jmenována vyzyvatelem v segmentu Endpoint Protection. ESET byl v této zprávě uveden jako jediný vyzyvatel pro danou oblast a oceněn byl zejména za schopnost vytvářet a naplňovat své vize. Společnost ESET je přesvědčena, že toto ocenění odráží její neustále se zlepšující schopnost nabízet maximální ochranu v tomto segmentu firemních klientů.

„Ochrana koncových zařízení se neustále vyvíjí, aby dokázala čelit stále větším nárokům, jež podle společnosti Gartner představuje analýza, šetření, detekce incidentů a dostatečně rychlá reakce na ně. Manažeři bezpečnosti a risk manažeři by měli zajistit, aby se jejich dodavatel bezpečnostních řešení (EPP Vendor) uměl dostatečně rychle vyvíjet a udržel tak krok s moderními hrozbami,“ zmiňuje zpráva Magic Quadrant Gartner pro platformy Endpoint Protection.

„Jsme přesvědčeni o tom, že naše ohodnocení na pozici vyzyvatele je známkou našeho neustálého vývoje a pokroku v poskytování nejlepších řešení v oblasti ochrany koncových zařízení firmám, aniž by to mělo negativní dopad na jejich systémy nebo vytvářelo zbytečné režijní vícenáklady,“ říká Ignacio Sbampato, obchodní ředitel globální centrály společnosti ESET. „Firmy se mohou spolehnout na to, že vědomosti a zkušenosti společnosti ESET jim pomohou udržovat co nejlepší ochranu. Proto považujeme naši pozici v této zprávě Gartner Magic Quadrant pro platformy Endpoint Protection za skutečný odraz našeho vývoje jako globálního hráče v oblasti informační bezpečnosti,“ dodává Sbampato.

Podle vyjádření společnosti Gartner nabízí Gartner Magic Quadrants „vizuální podobu, hloubkovou analýzu a rady, jež poskytují vhled na směřování a vyspělost trhu a na jeho zástupce. Magic Quadrants porovnávají dodavatele na základě standardních kritérií a metodiky společnosti Gartner. Každá zpráva je opatřena grafikou Magic Quadrant, jež zobrazuje trh pomocí dvourozměrné matice, která hodnotí dodavatele na základě úplnosti jejich vize a možnosti její realizace“.**

Získejte zdarma kopii zprávy společnosti Gartner a zobrazte si umístění společnosti ESET v Magic Quadrantu: https://www.eset.com/int/business/gartner-epp-mq-2018/

* Zdroj: Gartner, „Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms“, Ian McShane, Avivah Litan, Eric Ouellet, Prateek Bhajanka, 24. ledna 2018.

** Zdroj: Slovníček Gartner IT, https://www.gartner.com/it-glossary/magic-quadrant.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Ten drží rekordní počet ocenění a díky němu může více než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy včetně mobilních a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích. ESET se stal první společností, která díky dlouhodobě vysoké úrovni ochrany získala 100 ocenění prestižního magazínu Virus Bulletin VB100. Za těmito úspěchy stojí zejména dlouhodobé investice do vývoje. Jen v České republice nalezneme tři vývojová centra a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost ESET má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.