Elegantní mobil nejen pro babičku nebo dědečka: do Česka přichází nové véčko Doro 6050

Praha 21. února 2018 – Novou řadu kvalitních a snadno ovladatelných telefonů pro seniory Doro obohatí na českém trhu další novinka. Elegantní véčko Doro 6050 s velkým displejem a kompaktní, snadno ovladatelnou klávesnicí. K dostání bude ve dvou barevných provedeních – grafitová nebo šampaň v kombinaci s bílou.

Toto véčko je ideální pro uživatele, kteří chtějí jednoduchý telefon, ale přitom odmítají slevit z elegantního designu,” říká Jitka Fürst, zastupující společnost Doro. Véčka patří mezi nestárnoucí telefony: snadno se drží, displej je přirozeně chráněný a hovor lze přijmout jednoduše otevřením.

Véčko 6050 je navíc osazené externím displejem, který bez nutnosti otevření umožňuje zjistit přesný čas nebo poznat, kdo volá. Uživatele upozorňuje také na příchozí SMSku nebo indikuje proces nabíjení. A díky vestavěnému asistenčnímu tlačítku je snadné přivolat telefonem pomoc v případě nouze.

Nové véčko rozšiřuje řadu základních modelů švédského výrobce telefonů Doro, kterou tvoří tlačítkový Doro 1360 a véčko Doro 2404. Doro 6050 nabízí kvalitní zvuk, uzpůsobený i pro komunikaci s naslouchátkem. Telefon nabízí samostatné klávesy pro rychlé spuštění fotoaparátu s bleskem, svítilny, zasílání SMSek nebo TOP 10 oblíbených kontaktů. Osoby, které hůře vidí, ocení možnost nastavit si velikost textu. Telefon je vybavený 3Mpx fotoaparátem, rádiem, svítilnou – tedy je spolehlivým společníkem do města i na doma. Podobně jako ostatní modely je doplněn praktickým nabíjecím stojánkem, protože připojení standardního nabíjecího kabelu může být pro osoby se zrakovým i hmatovým omezením ztížené.

Telefon Doro 6050 se vyznačuje výjimečným designem, kterého si v loňském roce všimla porota Red Dot Awards a ocenila ho za produktový design. „Telefon Doro 8040 se sympatickým způsobem zaměřuje na specifické potřeby seniorů, a podporuje je tak k aktivnímu využívání moderních technologií,“ vysvětluje porota své ocenění. Soutěž Red Dot Awards se koná od roku 1954 a každý rok svými cenami vyzdvihne ty nejlepší produkty z celého světa.

Další technické detaily najdete v přiloženém produktovém listu.

Cena a dostupnost

Elegantní véčko Doro 6050 Graphite White s externím displejem se prodává za 1799 Kč a je k dispozici od konce února u prodejců Alza.cz, CZC.cz, Mall.cz, Electro World,  Smarty, Mobil Pohotovost, T.S. Bohemia, Kasa.cz, Euronics a Alfa.cz.

O společnosti Doro

Společnost Doro je švédská firma, která se specializuje na výrobu a prodej telekomunikačních zařízení, speciálně přizpůsobených rostoucí celosvětové populaci seniorů. Doro jako celosvětový leader ve výrobě jednoduchých mobilních telefonů působí na telekomunikačním trhu téměř 38 let, nyní v třiceti zemích světa na pěti kontinentech. Více informací o společnosti Doro naleznete na webových stránkách www.doro.com, na Facebooku nebo na YouTube.

 

Kontakt pro média:

 

Leona Daňková

TAKTIQ COMMUNICATIONS s.r.o.

+420 605 228 810

leona.dankova@taktiq.com