Analytika výkonnosti strojů přináší OEM výrobcům poznatky o digitálním prostředí výroby

Cloudový systém od společnosti Rockwell Automation umožňuje intuitivní přístup k informacím o strojích

PRAHA, 22. února 2018 – Průmyslový internet věcí (IIoT) zvýšil dostupnost informací v rámci celého podniku díky cílenému shromažďování dat z vícero zdrojů a využívání aplikací strojového učení. Ale vliv nových nástrojů IIoT na zlepšení výkonnosti strojů je limitovaný, protože lidé analyzující informace stroj neznají, takže je nechávají bez povšimnutí a nevyužívají je.  

Aby společnost Rockwell Automation lépe propojila průmyslové výrobce s poznatky mimo jejich výrobní prostředí, nabízí OEM výrobcům cloudovou aplikaci FactoryTalk Analytics for Machines. Analytika umístěná v cloudu poskytuje data o strojích, uspořádaných do intuitivních přehledů, která jsou získávána ze strojů instalovaných po celém světě.

„Díky odborným znalostem, které přináší OEM do ekosystému fungují inteligentní stroje lépe, a tak mohou být klíčové procesní anomálie rychle vyřešeny,“ říká Todd Smith, produktový manažer společnosti Rockwell Automation. „Analytika stroje umístěná v cloudu poskytuje OEM výrobcům přehled o současném i minulém stavu stroje a o jeho fungování odkudkoliv, takže dochází k efektivnější spolupráci se zákazníky v rámci snižování počtu neplánovaných odstávek jednotlivých zařízení.“

Balicí stroj na systému IIoT od společnosti Cama Group je příkladem významu intenzivní spolupráce OEM výrobců a koncových uživatelů. Stroj nabízí flexibilní technologii iTrak pro rychlé změny nastavení, zatímco zařízení FactoryTalk Analytics for Cloud přenáší významná KPI data do cloudu. Přehledy výkonu v reálném čase se zobrazují inženýrům společnosti Cama Group na pěti snadno ovladatelných obrazovkách.

Primární displej zobrazuje globální mapu s vyznačením každého stroje a míst, odkud se OEM zákazník přihlásil ke službě. Kromě zobrazení jsou poskytovány souhrnné informace o stavu stroje a aktuálním výkonu OEE. Jednoduchá funkce vyhledávání umožňuje technikům služby filtrovat podle konkrétních koncových uživatelů, umístění nebo typů strojů pro další analýzu. Na úrovni stroje mohou výrobci OEM také prohlížet informace o stavech strojů, nejzásadnějších událostech, objemech výroby, dosažených počtech cyklů a výrobních čítačích za poslední tři měsíce na předem nakonfigurovaných přehledových obrazovkách, a to do maximálního detailu.

Systém vyžaduje minimální nastavení od OEM a může být nasazen a plně zprovozněn během několika minut. Model založený na předplatném umožňuje výrobcům OEM maximální flexibilitu a nízké, předvídatelné náklady.

Cloudová aplikace FactoryTalk Analytics for Machines je součástí rozsáhlejšího, dále se rozšiřujícího ekosystému nabídky analytických produktů od společnosti Rockwell Automation.

O společnosti Rockwell Automation

Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), světově největší společnost zaměřená na průmyslovou automatizaci a informační technologie, zajišťuje vyšší produktivitu svých zákazníků a vyšší stupeň udržitelnosti světového vývoje. Společnosti Rockwell Automation sídlí v Milwaukee ve státě Wisconsin a zaměstnává kolem 22 000 lidí starajících se o zákazníky společnosti ve více než 80 zemích.