Lagardere Active ČR spouští kampaň s nejvyšší efektivitou v historii komunikace tématu bezpečné dopravy

Multimediální dům Lagardere Active ČR v rámci projektu Dopravní 1, jehož tváří je moderátor Evropy 2 Petr Říbal, připravil nejmasivnější kampaň v celé historii komunikace tématu bezpečné dopravy. Kampaň má ambiciózní plán dosáhnout mediálního výkonu s více než 287 miliony kontaktů napříč cílovými skupinami, z toho přes polovinu získá na internetu. Do projektu Dopravní 1 jsou zapojené všechny značky mediálního domu, tedy Frekvence 1, Evropa 2, Youradio, ZET či dětská značka Pigy. Působit přitom budou jak v rádiu, tak na webech, sociálních sítích a eventech.

Multimediální projekt skupiny Lagardere Active ČR zaměřený na zvýšení bezpečnosti, snížení nehodovosti a minimalizaci škod si klade za cíl učinit z otázky bezpečné dopravy přitažlivé a naléhavé celospolečenské téma.

„Projekt Dopravní 1 realizujeme již třetím rokem a naše dosavadní zkušenosti nám ukazují, že je nutné na tématu dopravní bezpečnosti stále pracovat. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro letošní rok vytvořit kampaň s opravdu na české poměry unikátním zásahem,“ říká Michel Fleischmann, prezident společnosti Lagardere Active ČR a dodává: „Velkým vzorem celospolečenského pochopení problematiky bezpečnosti v dopravě je pro nás například Švédsko. Místní projekt Vize nula přinesl mimořádné výsledky, a proto jsme vyslali za těmito odborníky i členy projektového týmu Dopravní 1, kteří zde načerpali inspiraci pro naší letošní kampaň.“

„Rádia a digitální audio služby z portfolia Lagardere Active ČR poslouchají denně miliony účastníků silničního provozu, proto i naše multimediální dopravní kampaň je jedinečná svou šíří a komplexností. Působí totiž diferencovaně na klíčové cílové skupiny, jako jsou děti, mladí řidiči, cyklisté, motocyklisté nebo seniorní účastníci silničního provozu,“ říká Martina Říhová, výkonná ředitelka Lagardere Active ČR.

Ve vysílání Frekvence 1 a Evropy 2 budou zařazeny nejen klasické spoty, ale i rozhlasové pořady k dopravě a na rádiu ZET a ve službě Youradio News i odborné vstupy a analýzy. Bezpečné dopravě se budou věnovat i speciální promo soutěže a v neposlední řadě tuto problematiku zahrne Lagardere Active ČR i do svých výjezdních road-show a eventů. Již téměř dva roky funguje také speciální samostatný web Dopravnijednicka.cz, kde jsou publikovány články a příspěvky o dopravní výchově a tématice. Dopravnijednicka.cz navíc působí jako otevřená platforma pro publikaci obsahu k bezpečné dopravě, ze které pak obsah přebírají další média nejen v rámci skupiny.

Projekt Dopravní 1 je kromě Lagardere Active ČR z části financován i prostředky z Fondu zábrany škod. Na projektu participuje také řada odborníků z veřejného i soukromého sektoru.  

Mediální skupina Lagardere Active ČR patřící do nadnárodní sítě Lagardère Group, je jedním z nejvýznamnějších hráčů na českém rozhlasovém trhu. Provozuje 5 českých rozhlasových stanic, jednu slovenskou a také mediální zastupitelství Regie Radio Music (RRM). RRM od roku 2014 spoluvlastní obchodní síť RADIOHOUSE, jejíž rádia si týdně naladí více jak 7 z 10 posluchačů v ČR. V online prostředí je Lagardere prostřednictví svých i zastupovaných projektů měsíčně schopná oslovit více jak dva miliony reálných uživatelů.