Olympijské Raškovky jsou podruhé vyprodané

Česká outdoorová společnost ALPINE PRO během vánočních svátků dovyráběla na přání Českého olympijského výboru desítky tisíc čepic Raškovka. I druhou várku legendárních čepic se podařilo vyprodat, a to během necelých dvou týdnů.

Raškovky jsou vyprodané z 95 %. V prodejní síti ALPINE PRO i na Olympijských festivalech v Brně
a Ostravě si zákazníci mohou zakoupit už jen menší velikost S za sníženou cenu 299 Kč. „Výrobu dalších Raškovek neplánujeme. Velký zájem nás příjemně potěšil a mrzí nás, že nevyhovíme všem českým fanouškům. Olympijské kolekce vyrábíme vždy v limitovaných edicích, a i díky tomu je zboží na trhu exkluzivní,“ uvedl marketingový ředitel ALPINE PRO Jan Došlý. Fanoušci ale nemusí zoufat. Celkem bylo vyrobeno více než 200 tisíc kusů olympijské kolekce, což je nejvyšší množství za celou spolupráci s ČOV. Stále jsou k dispozici další artikly z olympijské kolekce jako například batohy či trička.

Olympijských čepic bylo vyrobeno několik desítek tisíc kusů.  Velký zájem o ně před Vánoci projevily i nadnárodní společnosti, které je darovaly jako vánoční dárky.

Legendární Raškovka se stala hitem letošní zimy. Čepice nosí lidé ve městech i na horách. V Raškovkách závodily i stovky lyžařů na Jizerské padesátce. Přímo v dějišti olympijských her v Pchjongčchangu čepice také velmi zaujaly, například při čtvrtfinále hokejového turnaje si je američtí fanoušci chtěli vyměňovat s těmi českými. „Z brněnského olympijského parku máme skvělé ohlasy. Raškovky chtějí všichni návštěvníci, kteří je ještě nemají. V obchodě na Výstavišti si ji koupil například i Jakub Flejšar, trenér Evy Samkové. Je to skvělá pocta legendárnímu skokanovi na lyžích Jiřímu Raškovi, prvnímu československému vítězi zimních olympijských her, a zároveň fantastický prvek národní sounáležitosti,“ řekl Tibor Alföldi, ředitel komunikace ČOV. Raškovka se dokonce už draží i na Aukru a její vydražená cena několikanásobně přesahuje tu pořizovací. Milou perličkou pro nás byli zákazníci s příjmením Raška a Rašková, které jsme touto čepicí určitě moc potěšili. Velký úspěch měly u našich zákazníků i bílé olympijské bundy se zlatou podšívkou a dámské pletené čepice, které se také vyprodaly,“ dodal Došlý.

Olympijská kolekce zaujala i v zahraničí. Raškovky i olympijské bundy s nápisem Czech Republic jsme dodávali i do australské Canberry, USA, Německa, Anglie i Polska. „Jsme rádi, že se kolekci velmi daří. Nejvíce nás ale potěšil úspěch Ester Ledecké, který všem umožnil otočit bundy na zlatou podšívku, a věříme, že to snad nebylo naposledy, a ještě alespoň jednou tam zlatá medaile cinkne,“ dodal Došlý.