The FUNTASTY rozšířila tým nově o Backend oddělení

Vývojářská agentura The FUNTASTY rozšířila tým a svým klientům kromě vývoje aplikací začala nabízet kromě vývoje i kompletní správu a zajištění dat a serverů, na kterých aplikace běží. Do týmu přibrala čtyři nové vývojáře, kteří dali vzniknout novému Backend oddělení agentury.

Do agentury nově nastoupil na pozici Backend developer Jan Raclavský, který přišel ze společnosti BePositive. Dále Zdeněk Sotolář, který přišel z firmy PeckaDesign, Adam Petroff, který přestoupil z firmy Cleevio a David Střítežský, původně ze společnosti Xebis.

The FUNTASTY zároveň začíná pracovat pro dva nové klienty, český Jablotron a anglickou společnost Flyplay, Obě společnosti již částečně využijí rozšířených služeb agentury.

„Firmy čím dál častěji požadují kompletní řešení, od marketingu, přes vývoj aplikací až po jejich úplné technické zajištění. Roky jsme vyvíjeli pouze aplikace, ale klienti mají velký zájem o backend služby, tedy kompletní péči o provoz aplikací a jejich technické zajištění. Mezi první klienty, kteří od nás tyto služby začali využívat, byla Škoda Auto, kanadská společnost Carpics nebo zmíněný Jablotron“ říká Lukáš Strnadel, ředitel The FUNTASTY.

Agentura The FUNTASTY vznikla v roce 2012 a od té doby vyvinula více než 70 aplikací. Pracuje pro různé značky, například pro Restu.cz, Karlovarské Minerální vody, Miton, Sazku, Bubble. The Funtasty zaměstnává téměř tři desítky mobilních vývojářů, kteří pracují jak pro české, tak pro zahraniční klienty. Dohromady v současné době využívá aplikace z dílny The FUNTASTY miliony zákazníků.