Zaměstnanci Philipsu pomáhali psům v nouzi

Prodejní tým společnosti Philips Health Systems se vydal do centra Archa pro zvířata v nouzi při ZOO Liberec. Skupina dvanácti lidí pomáhala zaměstnancům Centra při jejich denních úkolech a vzala šest psů z útulku na procházku.

Během návštěvy společnost Philips předala centru Archa 725 kg psího krmiva, které poskytla firma Hills Pet Nutrition s.r.o.

Podle výzkumu z roku 2016, vedeného společností STEM/MARK, vlastní psa nebo kočku 46 % českých domácností. Útulkové zvíře má doma 11 % chovatelů. Zvířatům v útulcích již někdy pomohlo 32 % respondentů. Nejčastější formou pomoci jsou pak finanční dary, virtuální adopce, materiální dary a nákup krmiva.*¨

Centrum Archa poskytuje důstojné zázemí zvířatům zatoulaným a týraným. Zvířata zde mají střechu nad hlavou – venkovní a vnitřní kotce, zahradní výběhy na hru s kamarády a pravidelnou stravu dvakrát denně. Psi se v Centru učí znovu získávat důvěru v lidi.

Záchranná stanice v rámci centra Archa také poskytuje pomoc handicapovaným volně žijícím zvířatům, tj. takovým jedincům, kteří jsou v důsledku zranění, nemoci či jiných okolností dočasně či trvale neschopni přežít ve volné přírodě. Zaměstnanci Centra se také snaží operativně řešit každodenní problémy společného soužití lidí a volně žijících zvířat.

Společnost Hill’s Pet Nutrition s.r.o, která v rámci této akce poskytla útulku 725 kg krmiva, se dlouhodobě angažuje v podpoře útulků jak globálně, tak v rámci České republiky. Každým nákupem produktů Hill’s lidé podporují program Hill’s Food, Shelter & Love™ a pomáhají tak mazlíčkům nalézt nový milující domov. Díky tomuto programu už nakrmili více než 100 000 mazlíčků v útulcích po celém světě.

* Statistika: Češi a zvířata z útulků; autor Valentová,Ivana, výzkumná agentura STEM/MARK, a.s.; pub. 12/9/2016 na http://www.muj-pes.cz/zivot-se-psem/statistika-cesi-a-zvirata-z-utulku-1570.html