ESET odhalí nejaktuálnější hrozby pro chytrá domácí zařízení na Mobile World Congressu 2018 v Barceloně

Praha 25. února 2017 – Nejnovější bezpečnostní řešení pro chytrá zařízení fungující na principu Internetu věcí a výsledky vlastního výzkumu bezpečnostních rizik spojených s chytrými domácnostmi představí na nadcházejícím veletrhu Mobile World Congress (MWC) 2018 v Barceloně společnost ESET. Tradiční akce pro odborníky na mobilní technologie se uskuteční 26. února až 1. března 2018 v kongresovém centru Fira de Barcelona.

Společnost ESET se bude prezentovat v hale 7 na stánku 7H41, jež bude součástí její kampaně na ochranu zařízení Internetu věcí. Bezpečnostní experti společnosti ESET návštěvníkům ukáží, že ochrana ekosystémů Internetu věcí má pro ESET v současném stále více propojeném světě tu nejvyšší prioritu. Podrobné informace o účasti a programu společnosti ESET na MWC 2018 naleznete na speciálním webu.

„Nadále registrujeme nárůst škodlivého softwaru pro Android – včetně vyděračských kampaní ransomware – což jde ruku v ruce s rostoucím počtem škodlivých aplikací a cílených útoků. Protože se na trhu objevuje stále více chytrých zařízení s připojením k internetu, bezpečnostní rizika pro jejich uživatele a firmy nebyly nikdy větší,“ konstatuje Juraj Malcho, technický ředitel světové centrály společnosti ESET. „MWC je skvělou platformou pro sdílení našich nejdůležitějších poznatků v oboru a také našeho nejnovějšího výzkumu v oblasti ochrany soukromí, jež pomůže lépe chránit uživatele i do budoucna.“

  1. Hackeři v domácnosti?

Přístroje pro chytrou domácnost byly velkou novinkou na letošním veletrhu CES 2018 v Las Vegas a bezpochyby mohou být i největším inovativním řešením pro chytrá zařízení, jež budou vystavena na MWC 2018. Uživatelé neustále zvyšují počet připojených zařízení ve svých domácnostech. Přestože sebou tato zařízení přinášejí řadu výhod, existuje také jejich odvrácená tvář, protože lidé jejich prostřednictvím stále častěji sdílejí svoje citlivé osobní údaje.

Jsou obavy z těchto chytrých zařízení opodstatněné? Chcete-li si odpovědět na tuto otázku, přijďte se podívat, jak analytici společnosti ESET testovali komunikaci IoT zařízení se sítěmi a jejich výrobci. ESET představí na MWC koncept Smart Home s potenciálními riziky pro bezpečnost a zajištění soukromí, jež představují tato chytrá zařízení.

Navštivte ESET na stánku 7H41, kde bezpečnostní experti oznámí přelomová zjištění z výzkumu v oblasti bezpečnosti internetu a ESA Global Security evangelista Tony Anscombe odpoví na otázku, co budou tato zjištění znamenat pro zajištění bezpečnosti a ochrany soukromí uživatelů.

  1. Nové řešení pro nové technologie

Věděli jste, že až 90 procent chytrých televizorů s operačním systémem Android TV je údajně zranitelných na útoky hackerů? Nenechte si ujít představení nového bezpečnostního řešení společnosti ESET pro televizory s Android TV, které využívá pokročilé technologie proti kyberzločincům zaměřeným na chytré televizory připojené k internetu.

Přidejte se ke společnosti ESET na MobileFocus Global, každoroční mediální akci společnosti PEPCOM, která se bude konat v pondělí 26. února v 19:00 hod., a na níž tým odborníků společnosti ESET bude živě demonstrovat, jak toto nové bezpečnostní řešení chrání uživatele před kybernetickými útoky. Více informací naleznete na speciálních internetových stránkách společnosti ESET věnovaných MWC 2018.

  1. Ransomware jako globální hrozba

Rok 2017 byl bezesporu rokem ransomware, což dokazují masové útoky WannaCry a (Not)Petya, díky nimž jsme se mohli přesvědčit, jaký můžou vyvolat chaos. Na MWC 2018 se můžete seznámit s nejnovějším výzkumem společnosti ESET zaměřeným na ransomware pro Android. Nejnovější data skýtají podrobný přehled o tom, jak se z ransomware zaměřeného na Android stala globální hrozba, jež za poslední rok v plném rozsahu ovlivnila telco trh, ISP a MSP, a jak se společnosti ESET daří v boji s tímto fenoménem.

  1. Seznamte se s odborníky

Letošní ročník MWC probíhá v době, kdy ESET oslavuje 30. výročí vzniku jeho prvního antiviru. Již po tři desetiletí se experti společnosti ESET zaměřují na komplexní ochranu svých zákazníků před internetovými hrozbami. V letošním roce se budete moci v Barceloně setkat s technickým ředitelem světové centrály společnosti ESET Jurajem Malchem a Tony Anscombeem, globálním bezpečnostním evangelistou společnosti ESET, specialistou na zpravodajství o bezpečnostních trendech Ondrejem Kubovičem a ředitelem globálního prodeje společnosti ESET Jeronimem Varelou. Všichni budou k dispozici na stánku 7H41 v hale 7. Pokud si chcete domluvit schůzku se zástupci společnosti ESET a informovat se o všech aktivitách společnosti ESET na MWC, klikněte sem.

Sledujte také nejnovější aktuality společnosti ESET z MWC 2018 prostřednictvím Facebooku, Twitteru, LinkedIn a Instagramu.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Ten drží rekordní počet ocenění a díky němu může více než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy včetně mobilních a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích. ESET se stal první společností, která díky dlouhodobě vysoké úrovni ochrany získala 100 ocenění prestižního magazínu Virus Bulletin VB100. Za těmito úspěchy stojí zejména dlouhodobé investice do vývoje. Jen v České republice nalezneme tři vývojová centra a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost ESET má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.