Nová verze odolného notebooku Panasonic 2 v 1 vydrží na jedno nabití až 17 hodin

Díky delší životnosti baterie, vyššímu zabezpečení a špičkovým funkcím je toto zařízení velmi žádané mezi mobilními pracovníky

Společnost Panasonic představila nejnovější verzi svého plně odolného odpojitelného notebooku, který do oboru mobilní profesionální výpočetní techniky přináší bezkonkurenční výkon, vyšší zabezpečení a prvotřídní použitelnost. Toughbook CF-20, původně uvedený v roce 2015, je stále prvním a jediným plně odolným notebookem s obrazovkou 10,1 palců a zároveň odpojitelným tabletem. Prokazuje tak vedoucí roli společnosti Panasonic na trhu odolné mobilní počítačové techniky. Panasonic nadále dodává inovativní plně odolná a středně odolná odpojitelná zařízení typu 2 v 1.

Vylepšený Panasonic Toughbook CF-20 nabízí vyšší výkonnost při menší spotřebě energie díky technologii procesoru Intel® CoreTM vProTM 7. generace.  Zařízení 2 v 1 se nyní dodává s vyšší, 17hodinovou výdrží baterie a druhou baterií ve standardním vybavení v oblasti klávesnice. Samotný tablet může fungovat 8,5 hodiny. Kombinace těchto dvou nových funkcí znamená, že nově vylepšený CF-20 disponuje výrazně vyšším výkonem a doslova dvojnásobnou životností baterie.  

Společnost Panasonic dále vylepšila zabezpečení přihlášení na zařízení díky nové přední kameře s Windows Hello spolu s infračervenými senzory a LED, což znamená, že se uživatelé mohou přihlásit a jsou rozpoznáni pomocí 3D obrázků oblličeje. Bezpečně se tak přihlašují bez zadávání hesla.  Zařízení se také dodává s odpojitelným SSD jako projektovou možností* na ochranou citlivých dat. TPM 2.0 poskytuje klíč v hardwaru určený k šifrování a dešifrování zařízení v izolaci a poskytuje tak ještě vyšší zabezpečení pro korporátní prostředí a možnost podpory kriticky důležitých vládních záležitostí a obrany.

Mezi nové funkce patří i volitelná čtečka magnetického proužku, která umožňuje například čtení věrnostních karet, řidičských průkazů a členských karet. Výrazná zlepšení zadního fotoaparátu zajišťují ostřejší fotografie v lepší kvalitě, a to i v tmavších prostředích. Díky těmto funkcím, možnosti ovládání dotykové obrazovky v rukavicích, speciálnímu držáku pro umístění do vozidla a stolnímu replikátoru portů nemá Panasonic Toughbook CF-20 mezi mobilními profesionálními zařízeními konkurenci.

Špičková univerzálnost

Panasonic Toughbook CF-20 má díky 6 různým provozním režimům širokou škálu profesionálních použití. Zařízení lze používat jako běžný notebook nebo v prezentačním režimu. Obrazovku lze složit dozadu a zařízení používat v konvertibilním režimu jako tablet nebo je možné tablet úplně odpojit. Díky zabudované rukojeti lze zařízení provozovat při pověšení na zeď, zavěšené na paži nebo při chůzi. Režim pro vozidlo pak zařízení umožňuje dokování do vozidla a používání za jízdy.

Toto zařízení najde své uplatnění například v pojišťovnictví, při správě vozového parku a pronájmu vozidel, využijí jej terénní pracovníci, pracovníci servisu a údržby v technických službách a telekomunikacích a pak také vládní orgány nebo obranné a záchranné složky.

Důležitým prvkem univerzálnosti notebooku Panasonic Toughbook CF-20 je komplexní škála průmyslových portů a doplňkového příslušenství. Zařízení se tak díky své flexibilitě uplatní v každé situaci.

Křišťálově čistý obraz

Panasonic Toughbook CF-20 je vybaven kapacitní multidotykovou obrazovkou WUXGA (rozlišení 1920 × 1200 pixelů) s uhlopříčkou 10,1 palců schopnou zachytit dotyk 10 prstů. Zařízení je vhodné i pro pracovníky, kteří musí ovládat dotykové obrazovky v rukavicích, a využívá panelovou technologii IPS. Uživatelům tabletu tak s jasem 800cd/m² poskytuje novou úroveň kvality zobrazování při práci venku. Mezi doplňkovým příslušenstvím nechybí elektronické pero, které umožňuje ovládat dotykovou obrazovku s vyšší přesností i v náročných povětrnostních podmínkách.

Vynikající výkonnost

Panasonic Toughbook CF-20 je vybaven technologií procesoru Intel® CoreTM  i5-7Y57 vProTM (4 MB vyrovnávací paměti, 1,2 GHz až to 3,3 GHz s Intel® Turbo Boost Technology) s designem bez ventilátoru, Intel® HD Graphics 615, 8GB RAM, 256GB SSD a kompletním operačním systémem Windows 10 Pro.

Špičkové komunikační zařízení

Aby byli mobilní pracovníci vždy ve spojení, disponuje Panasonic Toughbook CF-20 webkamerou Windows Hello s rozlišením 2 megapixelů, stereofonními mikrofony a dokumentačním zadním kamerou s rozlišením 8 megapixelů. K systémům řízení kanceláře a správy pracovních sil se lze připojit pomocí doplňkového rozhraní 4G LTE a díky doplňkovému systému U-Blox 8 GPS lze používat také přesnou navigaci.

Podpora ekosystémů

K notebooku Panasonic Toughbook CF-20 bude při uvedení na trh k dispozici úplná škála příslušenství, které maximalizuje produktivitu mobilních pracovníků na cestách i v kanceláři.

Tenká a účelová dokovací stanice do vozidel je opatřena nejen průchodkami pro libovolnou anténu, aby se ve vozidle zajistil signál o co největší síle, ale i replikací všech portů, aby uživatelé při dokování nepřišli o žádnou funkci zařízení. V době, kdy je základna s klávesnicí v doku, lze tablet odpojit. Zařízení lze také uzamknout v režimu uskladnění. CF-20 tak zůstane v bezpečí, přičemž uzamčení lze provést v konvertibilním režimu a zároveň používat funkce předávání úkolů nebo využívat GPS.

Díky tenkému stolnímu replikátoru portů lze Panasonic Toughbook CF-20 používat také jako vysoce výkonný osobní počítač. Nabíjecí zařízení na čtyři baterie najde ideální využití ve velkých společnostech, kde se díky možnosti nabíjet více baterií najednou zkrátí délka pracovních výpadků.

Odolnost při zachování použitelnosti

Panasonic Toughbook CF-20 navazuje na odolnost předchozích modelů série. Díky konstrukčnímu využití hořčíkových slitin a splnění norem odolnosti IP65 a MIL-STD 810G je zařízení vhodné do každého venkovního prostředí. Nejnovější generace série Toughbook je mobilnější než dříve. V režimu notebooku váží zařízení pouze 1,89 kilogramu, odpojitelný tablet pak má hmotnost 950 gramů. Zařízení tak váží značně méně než běžné 2 kilogramy, které jsou u systémů tohoto druhu standardem.

Díky integrované rukojeti je zařízení okamžitě přenosné a stabilní a klávesy na klávesnici jsou o 8 % větší než u předchozí generace, což usnadňuje zadávání dat.

Cena a dostupnost

Notebook Panasonic Toughbook CF-20 se dodává se standardní tříletou zárukou a bude k dispozici od března 2018 za 2 218 £ (63 519 Kč) bez DPH.

*Dostupné od konce léta 2018.

O společnosti ScanSource, Inc.

ScanSource, Inc. (NASDAQ: SCSC) je předním světovým poskytovatelem technologických produktů a řešení zaměřených na oblast prodeje, platby, čárové kódy, fyzické zabezpečení, jednotnou komunikaci a spolupráci, cloudové a telekomunikační služby. Týmy společnosti ScanSource poskytují řešení s přidanou hodnotou a pracují ve dvou segmentech: Worldwide Barcode, Networking & Security a Worldwide Communications & Services. Společnost ScanSource se zavázala pomáhat svým zákazníkům při výběru, konfigurování a dodávání těch nejlepších řešení v odvětví na téměř každém vertikálním trhu v Severní Americe, Latinské Americe a Evropě. Společnost byla založena v roce 1992 a sídlí v Greenville v Jižní Karolíně. V roce 2017 byla vyhlášena jako jedno z „nejlepších míst pro práci“ (Best Places to Work) v Jižní Karolíně. Společnost ScanSource se řadí na 647. místo v žebříčku Fortune 1000. Více informací naleznete na webových stránkách www.scansource.com.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.


Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV nabízí v oblastech dálkově ovládané kamery, přepínačů, studiové kamery a ENG P2 vysoce kvalitní produkty a řešení pro zajištění hladkého provozu a vynikající poměr cena-výkon pro koncové uživatele. Řada profesionálních digitálních videokamer VariCam je zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.
  • Communication solutions nabízí nejlepší komunikační řešení včetně profesionálních skenerů, telefonických systémů a terminálových zařízení SIP.
  • Computer Product Solutions pomáhá mobilním pracovníkům zvýšit produktivitu se svou řadou plně odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů Toughpad a elektronických prodejních systémů (EPOS). Panasonic Toughbook byl v roce 2016 evropským lídrem trhu odolných notebooků s tržním podílem 67 % a Panasonic Toughpad na trhu odolných tabletů s podílem 56 % (VDC Research, březen 2017).
  • Industrial Medical Vision poskytuje aplikace v různých segmentech, například zdravotnictví, biologických vědách, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje ucelená a OEM řešení mikrokamer. Koncoví uživatelé, systémoví integrátoři nebo distributoři si mohou vybrat ze široké škály řešení ucelených produktů a komponentů zobrazovací technologie.
  • Security Solutions včetně kamer a rekordérů pro sledování, video interkomů a alarmů.
  • Visual System Solutions zahrnuje projektory a profesionální displeje. Panasonic nabízí nejširší řadu vizuálních produktů a s tržním podílem 37,20 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource >5klm (FR16, duben 2015 – březen 2016, mimo 4K & digitálního kina).

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global