Panasonic odhalil nové 4K profesionální displeje

Společnost Panasonic odhalila řadu šesti modelů profesionálních displejů s rozlišením 4K a velikostí od 43 do 86 palců.

Základní řada LCD panelů disponuje jasem 350 cd/m2, což z nich činí ideální volbu pro nákupní centra, showroomy, konferenční místnosti a učebny. Dva největší panely (86/75 palců) také nabízí technologii In-Plane Switching, která zajišťuje věrnost barev a jasnou viditelnost při pohledu na obrazovku mimo osu.

Nová řada displejů představuje obraz v kvalitě 4K s malou hloubkou a stylovým úzkým rámečkem.

Na podporu nejnovějšího video obsahu v rozlišení 4K a Full HD jsou všechny displeje vybaveny dvěma vstupy HDMI kompatibilními s HDCP 2.2, na kterých je možné si přehrát i obsah chráněný technologií DRM. Jako všechny displeje z této série i EQ1 disponuje držákem kompatibilním se standardem VESA.

„Hlavním záměrem návrhu řady EQ1 bylo zjednodušení instalace, nastavení a ovládání displejů,“ uvedl Enrique Robledo, marketingový manažer ve společnosti Panasonic. „Každý z nich je vybaven přehrávačem multimediálních souborů přes USB, který zobrazuje obsah v rozlišení 4K a Full HD bez potřeby externích kabelů nebo set-top boxu. V rámci místní sítě je možné obsah také aktualizovat s využitím hlavního zařízení USB. Obsah se pak prostřednictvím místní sítě synchronizuje na více displejích.“

Displeje (ať už se jedná o jeden displej nebo více displejů) můžete sledovat a řídit s pomocí softwaru Multi-Monitoring & Control společnosti Panasonic. Tento bezplatný software obsahuje funkce pro základní řízení. Jeho funkce můžete rozšířit využitím softwaru Early Warning pro síťové displeje – je ideální pro školy, maloobchod a kanceláře.

Další informace o společnosti Panasonic, divizi Visual System Solutions najdete na adrese https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global