Western Digital mění práci s mobilními zařízeními díky novým řešením, která reagují na požadavky dnešních i budoucích uživatelů, kteří chtějí uchovávat digitální obsah ve vysoké kvalitě

Společnost Western Digital představila na veletrhu MWC 2018 světově nejrychlejší paměťovou kartu microSD UHS-I a odhalila budoucnost paměťových karet podporujících PCIe

MOBILE WORLD CONGRESS, BARCELONA, 27. února 2018 – Digitální obsah na mobilních zařízeních roste a mobilní aplikace jsou mnohem propracovanější. Společnost Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC) s ohledem na tuto skutečnost mění práci s mobilními zařízeními a přináší nová mobilní řešení. Uživatelé nyní mohou lépe ukládat vytvořený digitální obsah, pracovat s ním a sdílet jej na svých mobilních zařízeních. Společnost Western Digital na veletrhu Mobile World Congress poprvé ukázala světově nejrychlejší microSD paměťovou kartu UHS-I  SanDisk Extreme® UHS-I microSDXCTM 400 GB1. Navíc představila budoucnost paměťových karet podporujících PCIe. Tyto karty jsou navrženy tak, aby poskytovaly výkon nezbytný pro očekávanou vlnu nových aplikací náročných na objem dat.

Nová paměťová karta SanDisk Extreme UHS-I microSD 400 GB je navržena tak, aby pomáhala uživatelům přenášet digitální obsah ve vysoké kvalitě a to dosud nevídanou rychlostí. S výkonem 160 MB/s* je tato nová karta rychlejší o vice než 50 % oproti stávající kartě SanDisk Extreme UHS-I microSD. Této bezprecedentní rychlosti je dosaženo dalším využitím vlastní technologie společnosti Western Digital. Karta patří do třídy A2, proto spouští a nahrává aplikace doslova bleskovou rychlostí.

„Uživatelé očekávají lepší práci s mobilními zařízeními. A my proto posouváme limity inovací, přinášíme vlastní technologie, jako je 3D NAND, a produkty, které uživatelům umožní ukládat a přehrávat na jejich zařízeních bohatší digitální obsah. Naše odborné znalosti v oblasti pamětí flash a paměťových karet microSD nám umožňují dosahovat výkonů, které nemají obdoby. Průlom u rychlosti microSD karty je důkazem, že je společnost Western Digital připravena poskytovat pokročilá řešení, která vytvářejí ideální prostor pro data,” říká Jim Welsh, viceprezident a generální manažer pro zákaznická řešení společnosti Western Digital.

Western Digital také představil novou platformu pro budoucí paměťové SD karty, které podporují sběrnici PCIe. Společnost očekává, že si nároky nadcházející generace mobilních zařízení vynutí novou platformu s technologií PCIe, která poskytne možnost načítat data rychleji, než to umožňuje současná platforma. Technologie PCIe prochází celým portfoliem produktů Western Digital, nově je představena u paměťových karet SD, kde již prokázala zrychlení výkonu. Rychlost a výkon je potřebný pro digitální obsah s vysokým rozlišením u aplikací jako jsou videa super-slow-motion, fotografie RAW pořízené v režimu sekvenční fotografie nebo pro zaznamenávání a přehrávání videa v rozlišení 8K. Platforma PCIe byla tradičně vyhrazena pro nasazení ve vysoce výkonných datových centrech, kde poskytuje v případě generace 3.0 rychlost až 985 MB/s.2

Uživatelé mohou objevovat nové světy v aplikacích virtuální reality nebo zaznamenávat video v rozlišení 4K na svých telefonech nebo dronech. Vždy se ale mohou spolehnout na to, že jim Western Digital poskytne ještě odolnější mobilní paměťová media, která jim přiblíží prémiový digitální obsah na oblíbených mobilních zařízeních.

Pro maximální využití dat nabízí Western Digital ve svém odvětví nejširší portfolio produktů a řešení, která napomáhají lidem uložit, uchovat a transformovat osobní digitální obsah. Více informací najdete na webových stránkách WD a SanDisk.

Western Digital vytváří ideální prostředí pro data. Společnost podporuje potřebné inovace, které pomáhají zákazníkům zaznamenávat a uchovávat stále rostoucí objem dat v jejich diversitě, a také nabízí možnost k uloženým datům snadno přistupovat a transformovat je. Kdekoli se data nacházejí, od pokročilých datových center přes mobilní snímače až po osobní zařízení, špičková řešení Western Digital poskytují nástroje, jak využít všech možností dat.

Datacentrická řešení společnosti Western Digital jsou na trhu dostupná pod značkami G-Technology™, HGST, SanDisk®, Tegile™, Upthere™ a WD®.

 

Některá zařízení nemusí podporovat formát microSD. Zkontrolujte své zařízení pro kompatibilitu.

* Rychlost čtení až 160 MB/s; rychlost zápisu až 90 MB/s. Na základě interního testování. Výkon může být nižší v závislosti na hostitelském zařízení, rozhraní, podmínkách používání a dalších faktorech. 1 MB=1 000 000 bytů.

1 1 GB=1 000 000 000 bytů. Vlastní uživatelská kapacita je nižší.

2 Zdroj: PCI-SIG specifikace převedeny 8 GT/s bit rate. Výsledky se mohou lišit v závislosti na hostitelském zařízení, typu aplikací a dalších faktorech.