INVENTI zve zájemce na novou Akademii. Objevte tajemství Frontendu

Česká softwarová firma INVENTI přichází s novým typem vzdělávací akademie, která bude zaměřená na tzv. Frontend, neboli viditelnou část webu. Cílem je nechat účastníkům nahlédnout do světa vývojářů a získat cenné rady a zkušenosti. Díky kreativním workshopům a domácím úkolům získají stážisté řadu podnětů, které jim pomohou vyzkoušet si realizaci svého nápadu od návrhu po vývoj. Aby účastníci získali certifikaci, musí na konci akademie představit svou práci ostatním. Workshopy probíhají jednou týdně po dobu tří měsíců. Akademie startuje 3. dubna 2018.

Kvalitní Frontend nepostrádá kvalitní vzhled, přístupnost, širokou použitelnost a dobré pozice webu ve vyhledávačích apod. Současný Frontend nabízí také jednoduché a komfortní prohlížení webu na mobilních zařízeních. „Naším cílem je představit frontend vývoj lidem, kteří už nějaké zkušenosti s webem mají, ale ještě se neúčastnili projektu od zadávací specifikace až po finální dodání. Akademie je otevřená studentům IT oborů, juniorním vývojářům ale i nadšencům z jiných profesí,“ vysvětluje Jakub Krupka, garant Frontend akademie.

Účastníci akademie se seznámí s frontend světem a získají základy teorie grafického návrhu UX, primárně je zaměřená na JavaScript a React. Během seminářů budou účastníci pracovat na svém vlastním připravovaném projektu, tudíž budou jejich teoretické znalosti okamžitě doplněny praktickou zkušeností. Během workshopů si dále osvojí základy jazyka JavaScript, naučí se používat React jako nástroj pro tvorbu webových aplikací a následně vytvořenou aplikaci napojit na Backend. Na workshopech bude také možnost vyzkoušet si pokročilejší přístupy jako např. High Order Components, Server-side rendering a využívání localStorage. Zájemci o akademii by se měli orientovat v HTML a CSS. Dále by měli mít zkušenost s tvorbou webů či aplikací a měli by disponovat znalostí alespoň jednoho programovacího jazyka.

Při výběru uchazečů do akademie hraje hlavní roli nadšení a různorodost. Účastníci akademie ocení zázemí firmy i její zkušenosti jako jedné z nejrychleji rostoucích společností. V loňském roce byla společnost opět zvolena mezi nejrychleji rostoucí firmy v oblasti technologií v Evropě (žebříček Deloitte Fast 50).

Zájemci o účast se mohou hlásit na https://www.inventi.cz/akademie/frontend-akademie

O INVENTI:

Společnost INVENTI působí na trhu 6 let, přesto má dnes více než 130 zaměstnanců. Původně malá značka se postupem let stala vyhledávanou firmou v oblasti vývoje softwaru a testování. Má za sebou velké projekty, například pro T-Mobile, Vodafone, Českou spořitelnu, ČSOB, Komerční banku, Hypoteční banku, HomeCredit a další. Společnost také vyvíjí mobilní aplikace, podporuje startupové projekty a pravidelně pořádá vzdělávací Akademie. Více informací o aktivitách společnosti se dozvíte na webu www.inventi.cz.