Mobilní roboty jako příležitost k automatizaci vnitropodnikové logistiky ve výrobních zařízeních ve střední a východní Evropě

Praha, 28. února 2018 – Společnost Mobile Industrial Robots (MiR), nejrychleji rostoucí výrobce mobilních robotů, dnes prezentovala svá řešení v Praze. MiR100 a MiR200 jsou roboty, jejichž prostřednictvím mohou výrobní společnosti automatizovat vnitropodnikovou logistiku a optimalizovat výrobní procesy. Aktivity společnosti MiR na českém a slovenském trhu představil Jesper Sonne Thimsen, který řídí obchodní rozvoj Mobile Industrial Robots v regionu CEE.

„V regionu střední a východní Evropy vidíme velký potenciál pro kolaborativní mobilní roboty. Jak lokální, tak nadnárodní společnosti s výrobními zařízeními čelí výzvám v oblasti optimalizace výrobních nákladů. Robotizace se ukazuje být přirozeným východiskem, protože je dostupnější stále širšímu okruhu podniků,“ řekl Jesper Sonne Thimsen, regionální obchodní ředitel v Mobile Industrial Robots.

Kolaborativní mobilní roboty jsou novým segmentem robotického trhu a mohou být odpovědí na nejrůznější výzvy ve středoevropském regionu. Spolehlivě optimalizují interní logistiku, pomáhají eliminovat úzká místa materiálových toků a zvyšují výrobní efektivitu. Návratnost investice je v případě mobilních robotů MiR zpravidla kratší než jeden rok.

Produkty – MiR100 a MiR200

MiR100 a MiR200 jsou plně autonomní, kolaborativní mobilní roboty s vestavěnou inteligencí, prostřednictvím které se dokáží bezpečně pohybovat okolo lidí a strojů. Integrované senzory a kamery jim umožňují rychle reagovat na měnící se podmínky ve výrobním prostředí a nalézt vždy tu nejefektivnější cestu do své destinace. Ovládání mobilních robotů MiR snadno zvládnou i operátoři bez předchozích programátorských zkušeností, a to prostřednictvím uživatelsky přívětivého rozhraní chytrého telefonu, tabletu či počítače. Model MiR100 dokáže přepravovat materiál o hmotnosti do 100 kg, model MiR200 až 200 kg. Roboty MiR mohou být snadno osazeny různými moduly včetně zásobníků, polic, zdviží, přepravníků či kolaborativních robotických ramen – v závislosti na požadavcích specifické aplikace.

Jako jediný výrobce mobilních robotů nabízí společnost také MiRHook, tažné zařízení umístěné na mobilním robotu, které umožňuje tahat klece, vozíky či palety. Se speciálním hákem přepraví mobilní roboty až 300 kg (s MiR100) a až 500 kg (s MiR200) nákladu.

Distribuční síť v CEE

Společnost Mobile Industrial Robots je ve střední a východní Evropě přítomna prostřednictvím sítě svých partnerů. V regionu má 9 distributorů a systémových integrátorů, mimo jiné v České republice a Slovensku, Maďarsku, Polsku, Rumunsku a Bulharsku. Distributoři a integrátoři nabízejí rovněž technickou podporu při implementaci a zavádění robotů do výroby. V České republice a na Slovensku zastupuje MiR firma Amtech spol s.r.o. Kompletní seznam distributorů je dostupný na: http://www.mobile-industrial-robots.com/en/distributors/

O Mobile Industrial Robots:

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíjí a dodává kolaborativní a bezpečné autonomní mobilní roboty (autonomous mobile robots – AMRs), které rychle, snadno a za efektivních nákladů dokáží řídit interní logistiku, ulehčit zaměstnancům od namáhavé práce a umožnit jim vykonávat produktivnější činnost. Inovativní roboty od MiR již nasadily stovky velkých a středně velkých výrobních společností po celém světě, a také řada nemocnic a pečovatelských domů. MiR velmi rychle vytvořil globální distribuční síť ve více než 40 zemích a má regionální kanceláře v New Yorku, San Diegu, Singapuru, Dortmundu, Barceloně a Šanghaji. V České republice a na Slovensku dodává produkty MiR na trh společnost Amtech spol. s r.o. MiR se sídlem v dánském Odense byl založen v roce 2013 profesionály s dlouholetou zkušeností z dánského robotického průmyslu a od samého počátku dosahuje rychlého růstu. V roce 2017 se zvýšily tržby oproti roku 2016 o 300 %.  Pro více informací navštivte: http://www.mobile-industrial-robots.com.

Videa o jednoduchém nastavení a programování robotů, případové studie a komplementární nástroje naleznete zde:  https://www.youtube.com/channel/UC3MRxsNU6AW_hKdExtnGr1Q

Obrázky produktů, fotografie vedení firmy a zákazníků, loga a další naleznete zde: http://www.mobile-industrial-robots.com/en/resources/ .