Huawei P smart – první model Huawei s FullView displejem a duálním fotoaparátem s cenou pod 6000 Kč jde do prodeje

Praha, 1. 3. 2018 – Společnost Huawei, třetí největší výrobce smartphonů na světě, představuje nový smartphone Huawei P smart, který dnešním dnem přichází v ČR do prodeje. Nejnovější model disponuje 5,65palcovým FullView displejem s 2.5D zaoblením. Je vybaven hlavním duálním (13MP + 2MPx) a zadním 8MPx fotoaparátem s řadou pokročilých funkcí včetně bokeh efektu. Výkon zabezpečuje osmijádrový procesor Huawei Kirin 659 a 3GB paměť RAM, interní paměťové úložiště má 32 GB. Huawei P smart je v ČR dostupný v černé, modré a zlaté barvě za atraktivní cenu 5 999 Kč.

FullView displej s 2.5D zaoblením

Huawei P smart disponuje 5,65palcovým FullView displejem s poměrem stran 18:9. Poměr displeje ke kovovému tělu smartphonu je více než 76 %. Smartphone Huawei se díky důmyslnému designu s 2.5D zaoblenou obrazovkou pohodlně drží v ruce. Pro ještě lepší možnosti při práci se smartphonem nabízí Huawei technologii One-touch Split-screen. Ta podporuje zobrazení dvou aplikací zároveň rozdělením obrazovky.

Vysoký výkon, 3000mAh baterie a rychlá čtečka otisků prstu

Vysoký výkon Huawei P smart zabezpečuje osmijádrový procesor Huawei Kirin 659 (4x 2.36GHz + 4x 1.7GHz) a 3GB operační paměť RAM. Interní paměť telefonu dosahuje 32 GB a lze ji rozšířit pomocí microSD karty s kapacitou až 256 GB. Senzor otisků prstu díky technologii Fingerprint 4.0 rozpozná otisk do 0,3 sekundy, přičemž odmítnutí otisku nastává v méně než 2 % případů. Kromě dokonalého zabezpečení lze prostřednictvím čtečky ovládat i některé další funkce, jako je listování v galerii, pořizování fotek nebo vypnutí budíku. Výdrž baterie o kapacitě 3000 mAh ještě posiluje inteligentní spořič energie Power-saving 6.0.

Duální fotoaparát, bokeh efekt, inteligentní zkrášlení i focení gestem

Huawei P smart je vybaven hlavním duálním fotoaparátem 13 MPx + 2 MPx, Mezi funkcemi nechybí populární bokeh efekt (efekt rozostření pozadí), portrétový selfie mód, funkce Smart Face Beauty pro inteligentní zkrášlení tváře či fotografovaní gestem. Díky hardwarově řešenému bokeh efektu s16úrovňovým rozostřením v kombinaci s dlouhou uzávěrkou je každá z fotek expresivnější a hloubka záběru se přibližuje k 3D. Citlivý snímač s vysokou přesností a s novou technologií PDAF pro zaostřování v reálném čase dokonale zachytí dynamické momenty rychleji a přesněji.

Přední 8Mpx fotoaparát zase podporuje portrétový mód a na základě zkušeností z předešlých produktů rozpozná lidskou tvář, a dokonce i pohlaví. Spolu s automatickou optimalizací barev, typickou pro Huawei, dokáže foto aplikace dokonale upravit pleť ve více stupních intenzity.

Uživatelský komfort a zamezení zpomalování zařízení díky EMUI 8.0

Smartphone je vybaven nejnovějším uživatelským rozhraním EMUI 8.0 (nadstavba Androidu 8), které se díky speciálním výpočetním algoritmům aktivně učí a pro vyšší efektivitu a uživatelský komfort postupně předvídá každodenní chování uživatele. Například tak, že zabezpečí předběžné spuštění konkrétní aplikace, aby s ní mohl uživatel v předpokládaném čase bez čekání pracovat.

Prostředí EMUI 8.0 řeší i častý problém postupného zpomalování androidových mobilních zařízení. Nejnovější systém průběžně čistí a redukuje fragmentaci disku na pozadí, aby mohl smartphone fungovat i nadále bez zpomalování. K rychlosti přispívá také pomocný procesor i5 mini-core. Nepřetržité datové toky na pozadí, například při měření kroků, vzdálenosti a polohy přes GPS, ovlivní díky němu spotřebu jen nepatrně a odezva zařízení se při běžném užívání nezpomalí.

Dostupnost a cena

Huawei P smart je na českém trhu dostupný v černé, modré a zlaté barvě za doporučenou maloobchodní cenu 5 999 Kč.

Specifikace Huawei P smart
Rozměry Výška: 150,1 mm; Šířka: 72,05 mm;

Tloušťka: 7,45 mm; Váha: 143 g

Displej 5,65” FHD, 2,5D efekt, 2160 x 1080 px, 428 ppi
CPU Huawei Kirin 659

Osmijádrový (4x 2,36 GHz + 4x 1.7 GHz)

GPU Mali-G71 MP8
Operační systém AndroidTM 8.0
Emotion UI EMUI 8.0
Paměť 32 GB ROM (až 256 GB microSD), 3 GB RAM
Fotoaparát Hlavní duální: 13MPx + 2MPx;

Přední: 8 MPx

Baterie 3000 mAh

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.