SAP na MWC 2018: Internet věcí v telekomunikacích, propojené automobily a chytrá logistika

BARCELONA, Španělsko – 1. března 2018 Společnost SAP, lídr na trhu s podnikovým a aplikačním softwarem, představila na Světovém mobilním kongresu MWC 2018 v Barceloně několik novinek včetně balíčku řešení pro telekomunikační společnosti a aktualizací SAP Cloud Platform SDK pro iOS. K technologii SAP Vehicles Network, která prostřednictvím internetu věcí usnadňuje řízení a pronájem automobilů, se nově připojují MasterCard, HERE a Postmates. SAP také rozšiřuje partnerství s Deutsche Telekom a společně nabízejí řešení pro chytrou logistiku.

SAP Leonardo představuje balíček řešení pro telekomunikační společnosti

Nové řešení a součást portfolia pro internet věcí SAP Leonardo umožňuje firmám získat přehled o zákaznících a ziskovosti produktů, na základě sesbíraných dat o výkonu společnosti předpovídat její výsledky a identifikovat potenciální rizika podnikání. Balíček je speciálně uzpůsobený potřebám telekomunikačních společností, které musí čelit rostoucímu tlaku na profitabilitu a zároveň regulacím na trhu, a potřebují tedy získat konkurenční výhodu. Součástí je SAP Big Data Margin Assurance, řešení postavené na SAP Cloud Platform s pokročilými analytikami a strojovým učením. Specializované řešení SAP pro telekomunikace pomáhá dopravcům prosperovat v digitální ekonomice a prohlubovat vztahy se zákazníky.

MasterCard, HERE a Postmates se přidávají k technologii pro propojené automobily SAP Vehicles Network

Technologii, která prostřednictvím internetu věcí usnadňuje řízení a pronájem automobilů, představil SAP a dceřiná firma SAP Concur spolu se společnostmi Hertz, Nokia a Mojio již na loňském světovém mobilním kongresu. Řešení SAP Vehicles Network, jež je součástí portfolia SAP Leonardo, automatizuje jednotlivé kroky od pronájmu vozidla, parkování, hledání tankovací stanice a platby až po integrovanou navigaci a správu výdajů pro firemní zákazníky. Nabídku služeb SAP Vehicles Network nově rozšiřují zabezpečené a tokenizované možnosti mobilní platby od společnosti MasterCard, možnosti parkovací navigace od HERE a doručovací služby od společnosti Postmates. Prostřednictvím členské sítě mohou partneři uživatelům poskytovat bezpečné mobilní služby uzpůsobené potřebám firemních zákazníků i jednotlivců, jimž tak výrazně zjednodušují a zpříjemňují využívání automobilu.

SAP Cloud Platform zjednodušuje vývoj aplikací

Novinky v rámci SAP Cloud Platform (PaaS – Platforma jako služba) ulehčují zákazníkům rychlejší inovace mobilních služeb. Součástí aktualizací je SAP Cloud Platform SDK pro operační systém iOS umožňující jednoduché a rychlé rozšíření podnikových aplikací na základě reálné potřeby. Zákazníci mohou nyní testovat využití SAP Cloud Platform pro konkrétní projekty na cloudplatform.sap.com. SAP Cloud Platform SDK pro iOS má integrované vývojové prostředí Xcode, podporuje služby SAP Leonardo a umožňuje přístup k rozhraní SAP API Business Hub pro programování aplikací. Novou verzi SAP Cloud Platform používá např. španělská ropná společnost CEPSA, která tak vychází vstříc potřebám svých zákazníků. „Potřebovali jsme inovativní platformu pro vývoj aplikací pro plnění objednávek a zpracovávání plateb. Díky integraci SAP do vývoje aplikací jsme zefektivnili obchodní procesy a naši zaměstnanci a partneři mohou za využití těchto aplikací vylepšit zákaznickou zkušenost,“ popisuje Joaquín Reyes, ředitel IT ve společnosti CEPSA.

Deutsche Telekom a SAP rozšiřují partnerství v oblasti internetu věcí a chytré logistiky

SAP a Deutsche Telekom spojují své síly s cílem poskytnout zákazníkům komplexní balíček včetně řešení pro sledování zařízení a další bezpečnostní i provozní služby. Díky propojení rozhraní obou firem, IoT Deutsche Telekom a SAP Cloud Platform, budou data shromážděná a spravovaná společností Deutsche Telekom zpřístupněna pro platformu SAP pro IoT a řízení dodavatelského řetězce. Součástí prvního řešení je technologie Roambee Corp., která umožňuje zákazníkům monitorovat stav převáženého zboží v reálném čase. Data nashromážděná prostřednictvím mobilní sítě Deutsche Telekom a jejích síťových partnerů jsou předávána ke zpracování za pomoci řešení pro internet věcí SAP Leonardo. Zpracovaná data potom umožňují lepší přehled i správu obchodních procesů.

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 378 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services, SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.

 

# # #

Veškeré výroky obsažené v tomto dokumentu nevyjadřují historické skutečnosti a představují výroky týkající se budoucnosti ve smyslu amerického Zákona o reformě vedení soudních sporů týkajících se soukromých cenných papírů z roku 1995. Výrazy jako „předpokládat“, „domnívat se“, „odhadovat“, „očekávat“, „předpovídat“, „zamýšlet“, „moci“, „plánovat“, „predikovat“, „měl by“ a „bude“ a podobné výrazy ve vztahu ke společnosti SAP označují takovéto výroky týkající se budoucnosti. Společnost SAP se žádným způsobem nezavazuje výroky týkající se budoucnosti veřejně aktualizovat nebo revidovat. Veškeré výroky týkající se budoucnosti podléhají různým rizikům a nejistotám, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou podstatně lišit od předpokladů. Faktory, které mohou ovlivnit budoucí hospodářské výsledky společnosti SAP, jsou podrobněji popsány v dokumentech předložených americké Komisi pro cenné papíry a burzu (SEC) včetně nejnovější výroční zprávy na formuláři 20-F. Čtenářům doporučujeme, aby se na takovéto výroky týkající se budoucnosti nespoléhali. Výroky mají vypovídací hodnotu pouze v okamžiku jejich vydání.

© 2018 SAP SE. Všechna práva vyhrazena.
SAP a jiné produkty a služby SAP zmíněné v tomto dokumentu a jejich loga jsou ochrannými známkami nebo zapsanými ochrannými známkami společnosti SAP SE v Německu a dalších zemích. Další informace a upozornění ohledně ochranných známek naleznete na adrese http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx#trademark.

Poznámka pro novináře:

Ilustrační videa ve vysílací kvalitě a fotografie v tiskové kvalitě jsou k dispozici k náhledu a stažení na adrese www.sap.com/photos. Naleznete zde materiály ve vysokém rozlišení pro potřeby svých publikací a médií. Videa na různá témata jsou ke zhlédnutí na adrese www.sap-tv.com. Videa odtud můžete vkládat do svých webových stránek nebo sdílet jako odkaz e-mailem, případně se přihlásit k odběru novinek ze SAP TV prostřednictvím RSS.

Kontakt pro média:

Jitka Housková, +420 605 544 935, jitka.houskova@sap.com