Společnost O-I investovala 28 milionů EUR do rozvoje svých závodů v České republice

Firma tak hledá 40 nových zaměstnanců, a proto rozšiřuje i spolupráci se středními odbornými školami

Praha – 1. března 2018 – Společnost O-I, přední světový výrobce skleněných obalů, investovala 28 milionů EUR do rozvoje českých závodů. Nyní má společnost v plánu najmout více než 40 zaměstnanců v průběhu roku 2018.

Sklářská firma, které patří v České republice závody v Novém Sedle a v Dubí, v minulém roce též investovala do modernizace technologie výroby skla. Konkrétně do nové sklářské vany v Dubí, která pomohla zefektivnit výrobu. Zároveň firma v tomto roce přijme více než 40 zaměstnanců na pozice operátorů, nástrojařů/opravářů forem, strojníků, opravářů strojů, soustružníků, elektrikářů, elektroniků, výstupních kontrolorů a dalších specializovaných pozic.

Mezi klíčové klienty O-I patří Budějovický Budvar, Bohemia Sekt, Pivovary Staropramen, Plzeňský Prazdroj, STOCK Plzeň-Božkov či Efko.

V roce 2018 plánuje O-I v České republice prohloubení spolupráce se středními stavebními a strojními školami. Maturanti těchto oborů budou moci využít praxi v obou závodech, a pokud své studium zakončí úspěšně, budou mít i možnost nechat se v O-I zaměstnat.

„Chceme poskytnout studentům příležitost získat praktické dovednosti, které jim budou předávány pod vedením zkušených odborníků. Zároveň vybereme některé studenty, kterým bude nabídnuto stipendium, s následnou možností zaměstnání v O-I“, říká Kamila Hlaváčková, HR manažerka pro O-I Česká republika.

Letošní rok bude také jubilejní pro závod v Novém Sedle, který bude slavit 140 let od svého založení. Dny otevřených dveří jsou rovněž plánovány v obou závodech.

Škála benefitů pro zaměstnance O-I je velmi široká. Zaměstnanci absolvují pravidelná školení a odborné kurzy, která jsou klíčová pro jejich kariérní postup. Dále mají k dispozici nadstandardní lékařskou péči, pět týdnů dovolené a různé bonusy a prémie včetně stravenek v hodnotě 50 Kč.

Dalším benefitem je nadstandardní příspěvek ze sociálního fondu na sportovní a kulturní vyžití a příspěvky na penzijní či životní připojištění.

O společnosti O-I

Společnost Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) je největším světovým výrobcem skleněných obalů a klíčovým partnerem mnoha světových potravinových a nápojových značek. Tržby O-I v roce 2017 dosáhly výše 6,9 miliard dolarů. Společnost zaměstnává více než 26 500 lidí v 78 závodech, nacházejících se ve 23 zemích. Z globální centrály ve městě Perrysburg v americkém Ohiu, O-I řídí dodávku bezpečných, udržitelných, ikonických a rozpoznatelných skleněných obalů na stále rostoucí celosvětový trh. Další informace naleznete na stránkách www.o-i.com.