TechSoup už 8 let pomáhá neziskovým organizacím s IT. V programu je zaregistrováno více než 3 500 subjektů

Tisková informace, Praha, 1. března 2018 – Program TechSoup zprostředkovává zvýhodněné nabídky softwaru, hardwaru a IT služeb neziskovým organizacím. Skrze TechSoup Česká republika jsou nabízeny dárcovské a zvýhodněné programy společností, mezi které patří například Adobe, Microsoft, Amazon Web Services, Autodesk, Bitdefender nebo Zoner. V současnosti je v programu TechSoup, který zaštiťuje a realizuje nezisková organizace Sdružení VIA, úspěšně zaregistrováno 3 561 organizací. TechSoup bude představen na konferenci INSPO 2018, která proběhne v pražském Kongresovém centru 7. dubna 2018.

TechSoup Česká republika rozvíjí technologické kapacity neziskových organizací a veřejných knihoven v České republice, a to zajištěním přístupu k softwaru, hardwaru, IT službám a souvisejícímu vzdělání. Díky tomu mohou tyto organizace efektivněji a snadněji dosahovat svých cílů a naplňovat svá poslání. „Zajišťujeme celou řadu věcí. Například ověření neziskových organizací a jejich nároku na účast v jednotlivých dárcovských a zvýhodněných programech, vyřízení žádostí o dar či slevu s danou společností, včetně zajištění potřebných účetních a jiných dokladů,“ říká Ivana Siglová, jež má na starosti propagaci programu TechSoup.

TechSoup zprostředkoval v roce 2017 více než 6 tisíc licencí

Projekt funguje už od roku 2018, kdy byl spuštěn jako dárcovský program, který českým neziskovým organizacím zprostředkovával darovaný software od společnosti Microsoft. „Postupně jsme rozšiřovali tento dárcovský program o další partnery a zároveň se přidávaly také společnosti s jinou formou spolupráce. Nenabízely dary, ale různé slevové a grantové programy a výhodné technologické služby. V roce 2017 jsme v programu TechSoup zprostředkovali neziskovým organizacím 6 286 licencí, jejichž celková tržní hodnota je
60 223 229 Kč,“ doplňuje Siglová.

Poskytování zvýhodněných IT služeb ale není zdaleka jedinou činností, které se TechSoup věnuje. Od svého počátku organizuje Den pro neziskové organizace, který se bude od letošního roku jmenovat konference Neziskovka 4.0 a proběhne 4. dubna. Hlavním tématem bude digitální transformace neziskového sektoru. Na konferenci vystoupí experti z České republiky i ze zahraničí a nebudou chybět ani případové studie samotných neziskových organizací, které již digitální transformaci podstoupily. „Na akci proběhne také vyhlášení soutěže Microsoft NGO Awards, kde hledáme příběhy využití technologií v neziskových organizacích pro dobrou věc,“ přibližuje Siglová. Neziskovka 4.0. je ale pouze jednou z mnoha akcí pod hlavičkou TechSoup. Organizátoři připravují také různé semináře k aplikacím a nástrojům, které si mohou neziskové organizace skrze program TechSoup pořídit – např. semináře k Microsoft Excel, Google AdWords nebo Zoner Photo Studio. TechSoup také podporuje vzdělávání u dětí a mládeže semináři Hour of Code a Meet and Code.

Projekt se představí 7. dubna na konferenci INSPO v pražském Kongresovém centru, která se věnuje technologiím pro osoby se specifickými potřebami. „Práce na projektu TechSoup je velmi záslužná. Jelikož jsou primárním cílem projektu neziskové organizace, výhod spjatých s tím programem využívají i neziskovky, které pracují s handicapovanými. Za veškerou práci bych rád týmu TechSoup poděkoval a velmi rád je uvítám na naší konferenci INSPO v dubnu v Kongresovém centru,“ uzavírá Jaroslav Winter, organizátor konference INSPO.

Veškeré bližší informace o projektu najdete na stránkách www.techsoup.cz.

Generálním partnerem INSPO 2018 je Nadace Vodafone, partnery jsou AutoCont CZ, ČSOB, Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet, záštitu poskytl Magistrát hl. m. Prahy. Informace o konferenci najdete na www.inspo.cz.