S Taxify se svezete také v ugandské Kampale

Platforma pro objednání odvozu Taxify působí i v ugandské Kampale. Dvoumilionová metropole se tak stala sedmým africkým městem, kam služba vstoupila. Vedle klasického svezení autem si zdejší zákazníci mohou zvolit také jízdu na skútru.

2016-11-16-18_44_22-taxify-taxis-at-the-tap-of-a-button-for-your-iphone-or-android

Od svého spuštění v roce 2013 už Taxify včetně Ugandy funguje ve čtyřech afrických zemích. Aplikace je dostupná v jihoafrickém Kapském Městě, Durbanu a Johannesburgu, dále v nigerijském Lagosu, keňském Nairobi a Mombase.

„Kampala představuje pro přepravní společnosti velký a prosperující trh. Máme radost, že jsme zde Taxify spustili a věříme, že náš příchod povede ke zdravé míře konkurence, která zlepší kvalitu služeb a řidičům přinese vyšší výdělky,” prohlásil Shivachi Muleji, který má v Kampale na starosti aktivity Taxify.

Celosvětově je Taxify dostupná ve více než dvaceti státech na čtyřech kontinentech. Za svůj růst vděčí zejména tomu, že se k řidičům, kteří ji využívají, chová v porovnání s konkurencí férověji. Mimo jiné si například z ceny jízdy strhává pouze 15% poplatek, zatímco řidiči využívající konkurenční službu platí 25 %.

O Taxify

Taxify je aplikace propojující řidiče s cestujícími. Vznikla v Talinnu, kde má také sídlo. V současné době působí ve více než 20 zemích v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a  Střední Americe. Po celém světě pro Taxify pracuje tým přesahující 200 lidí. Mnozí z nich dříve působili ve firmách typu Skype, TransferWise nebo Google. Nyní je nejrychleji rostoucí aplikací svého druhu v Evropě. V srpnu 2017 Taxify ohlásila uzavření strategického partnerství s platformou Didi Chuxing. Jeho cílem je zvětšení tržního podílu v Evropě a Africe. Aplikace je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a CEO je Markus Villig.