Brněnské OC Futurum koupily společnosti TRIKAYA a Opifer. Celková investice dosáhne 1 miliardy korun

Brno 5. března 2018 – Developerská společnost TRIKAYA, tradiční hráč v real estate a venture kapitálová skupina Opifer společně koupili OC Futuru. OC Futurum si společnosti vybraly pro realizaci dlouhodobě připravovaného retailového projektu, který jeho přestavbou vznikne. Opifer se nově začíná orientovat i na investiční projekty z oblasti real estate. Potvrdil to společným nákupem brněnského obchodního centra letos v únoru.

„Do Futura jdeme společně s dalšími investory a chceme ho vylepšit, říká Alexej Veselý, ředitel Trikaya, která vstoupila do obchodního centra jako hlavní investor s 50% podílem.  „Centrum budeme chtít rozšířit a vybudovat tu prostor pro nové typy prodejen, které dnes v Brně úplně chybí. Na detaily je ale zatím ještě brzy, představíme je společně s ostatními investory až v průběhu letošního roku. Neopouštíme své dosavadní aktivity v Brně, zůstaneme dál na trhu s brněnskými bytovými novostavbami, ale chceme pro naše investory rozvíjet nové oblasti podnikání,“ dodal Alexej Veselý     z TRIKAYA.

Společnost Opifer, tradiční investor do inovativních IT a biotech startupů, se nyní zaměřuje i na specifické nemovitostní projekty. „Brněnské obchodní centrum Futurum čeká v následujících třech letech celková rekonstrukce spojená s výraznou modernizací. Investiční náklady na tuto akvizici tak celkově dosáhnou jedné miliardy korun,” uvádí k transakci Lukáš Foral, Partner společnosti Opifer a dodává: „Částečně se tím odkláníme od naší dosavadní obchodní strategie, kdy jsme investovali především do inovací v oblasti IT a biotech, nicméně v případech, jako je tato konkrétní akvizice, má oblast investic do nemovitostí obrovský potenciál.

Specifické nemovitostní projekty, jako je OC Futurum, lze v odvětví real estate hodnotit vzhledem k jejich projektové náročnosti jako více rizikové než jiné, avšak v kombinaci s celkovým růstovým potenciálem, jsou pro agilní společnost investičně velmi atraktivní. Pro tuto konkrétní akvizici významně posiluje celý interní i externí tým určený na revitalizaci OC Futurum. TRIKAY Czech Republic je tradičním hráčem na poli real estate. Skupina Opifer, která je z oblasti startupů zvyklá na roli výrazně aktivního lead investora. Investice do nemovitostí také souvisí s částečnou změnou investiční strategie skupiny Opifer.

Všechny investice Opifer bude nadále spojovat stejné investiční DNA, jehož atributy jsou zejména vysoký růstový potenciál, přidaná hodnota Opiferu jako investora, inovativnost v daném segmentu trhu apod., což platí i o stávajících investičních oblastech Opiferu. Tedy o inovativních startupových firmách především z oblasti IT a biotech, kde můžeme jako investoři investovat do správných věcí,” uzavírá Foral.

O společnosti:

Cílem TRIKAYA Czech Republic je budovat inovativní projekty, které nabídnou klientům nejen vysokou kvalitu, ale i standardy běžné v ostatních vyspělých státech světa. Trikaya Czech Republic je silnou společností, která klade maximální důraz na klientský přístup a skutečný partnerský vztah.  Strategie je tedy jednoduchá – vše dělá pro klienta. Více na www.trikaya.cz.

O společnosti:

Opifer je venture kapitálová společnost soustředící se zejména na inovace v IT a biotech. Aktivně investuje do firem, které jsou ve fázi rozvoje a mají potenciál úspěchu na globálním trhu. Realizací investice pro Opifer spolupráce rozhodně nekončí, společnost se velmi aktivně podílí na businessu a předává know-how zejména v oblasti technologií, project managementu, IT a výzkumu. Díky celosvětovým obchodním partnerstvím a globální expanzi se od roku 2013 spolupodílela na investicích ve výši třicet milionů dolarů. Společnost sídlí v Londýně, Praze a Brně. Více na www.opifer.ventures.