Známe vítěze! Rákosníčkovo hřiště letos vyroste v dalších 10 městech.

149 prodejen celý únor bojovalo o 10 moderních Rákosníčkových hřišť. O vítězích rozhodlo více než 360 000 hlasů. Jak to dopadlo?

Kategorie 1: Vimperk, Bystřice pod Hostýnem, Mikulov

Kategorie 2: Havlíčkův Brod, Žatec, Pelhřimov

Kategorie 3: Česká Lípa, Třinec

Kategorie 4: Praha (K Barrandovu), Brno (Žebětínská)

To jsou vítězná města a městské části, ve kterých  během jara a léta vyroste nové hřiště s pohádkovou postavou Rákosníčka v hodnotě 1,5 milionu korun. Hřiště postaví společnost Lidl a věnuje je městu či městské části do správy.

Hlasovat mohli lidé od 1. do 28. února na webových stránkách a na Facebooku společnosti. Hlas mohli poslat všem městům či městským částem, kde se nachází prodejny Lidl, a Rákosníčkovo hřiště tam ještě nestojí. Lidé mohli každý den na webu sledovat aktualizované výsledky hlasování.

Letos rozhodlo o vítězích na 360 000 hlasů, což je o více než 100 000 hlasů více než minulý rok. Zaznamenali jsme dokonce rekord v počtu hlasů – o vítězství Havlíčkova Brodu rozhodlo neuvěřitelných  35 018 hlasů.

„Velmi nás těší, že se projekt již 7. rokem těší velké pozornosti a zájmu veřejnosti. Výsledky to jen dokládají,“ komentuje Zuzana Holá, tisková mluvčí Lidlu.  „Vždy máme radost, když se dozvíme, co vše ve městech lidé pro vítězství dělají, například tisknou propagační materiály, natáčejí videa, nacvičují divadelní představení apod.,“ dodává.

Společnost Lidl nyní zahájí jednání se zástupci vítězných měst, která budou mít za úkol vytipovat vhodnou lokalitu pro výstavbu dětského hřiště. Již první reakce starostů jsou plné nadšení a očekávání. Po vyřízení administrativních a stavebních náležitostí bude následovat samotná stavba hřiště. Stavbu a předání městu završí slavnostní otevření pro děti spojené s celodenním  zábavným programem pro celou rodinu.  

Za uplynulých pět let postavila společnost Lidl již 79 hřišť. Společně s posledním hřištěm z loňského roku, jehož realizace byla z administrativních důvodů posunuta, tak jejich počet letos rozšíří na celkových 90.  

Seznam vítězných měst dle kategorií:

Kategorie 1

Vimperk – 28 701 hlasů

Bystřice pod Hostýnem – 26 705 hlasů

Mikulov – 26 586 hlasů

Kategorie 2

Havlíčkův Brod – 35 018 hlasů

Žatec – 34 355 hlasů

Pelhřimov – 30 584 hlasů

Kategorie 3

Česká Lípa – 21 306 hlasů

Třinec – 16 455 hlasů

Kategorie 4

Praha, K Barrandovu – 9 204 hlasů

Brno, Žebětínská – 8 628 hlasů

Více informací o projektu najdete na:

www.lidl-rakosnickova-hriste.cz.

Video o projektu naleznete zde:

www.youtube.com/watch?v=iekPf1L__nU&feature=youtu.be